torstai 7. heinäkuuta 2016

Etumaksukoulutunti poniratsastusta

Haaveilin lisätunnille jälleen kerran Aurorasta mutta sille olen kuulemma liian iso. Tilalle tarjottiin Valtsua ja sekin oli toivelistallani joten kelpasi kyllä. Varustuksen kanssa tuli kiire, onneksi Kaisa tuli apuun. Poni löytyi kaiken lisäksi pihalta.

Valtsukin yllätti ratsastettavuudellaan. Alkuun taisin saada sen käynnissä pariksi hetkeksi pyöreäksi. Ravissa tuli ohje pitää vain sitkeä tasainen asetus. Sehän toimi ja ruuna nyökkäsi edestä tuntumalle. Jännittyi toki herkästi. Läpi tunnin aina samassa laidunkulmassa. Alkuverkassa tehtiin väistöjä ja oli tosi hankalaa kun tuntui ettei jaloistani tapahdu yhtään mitään. En saanut ponia irti uralta ilman raippaa.

Myöhemmin ryhmäydyttiin kuivalle kohdalle esteiden ympärille isolle ympyrälle. Tehtiin siinä siirtymiä sekä väistätettiin ympyrää suuremmaksi ja pienemmäksi. Asetuksiakin käytettiin sisään ja ulos. Valtsu yllätti ja toimi kivasti. Kaikissa askellajeissa tasainen ja pyöreä. Tosin yhden pikkuspurtin otti kauhukulmastaan. Mutta tilanne oli taas nopeasti hallussa. Siirtymätkin meni kivasti.

Viime vuoden perusteella odotin jotain paljon hankalampaa. Nyt voin taas kuvitella että olen oppinut ratsastamaan. Vaikka ei tämä ihan täydellisen tasaista ollut nytkään. Jännittyi yhdessä kohdassa mutta tilanteesta päästiin nopeasti ohi. Ja jos sain huomion harhautettua muualle niin unohti jännittyä.

Ongelmia:
pelottava kulma

Parannusta:
yllättävän tasainen läpi tunnin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora