keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Keskiviikon lisäestetunti 1

Kolmannen leiripäivän iltaan mahtui kaksi lisätuntia. Ensimmäinen mentiin omalla porukalla esteitä. Lopulta sain ratsukseni haaveilemani Rosan. Opeksi saatiin taas uusi tuttavuus, Rosan puoliomistaja.

Verkassa aloitettiin käyntiväistöillä molempiin suuntiin. Myöhemmin laukassa tehtiin ympyröitä ja voltteja. Aika paljon vaadittiin viilausta että kelpasi. Tykkäsin. Käännä yläkroppaa paremmin oikealle. Huolellisempi voltin alkupuolisko. Päätyvoltti puomin yli oli oikeasti aika tiukka. Selvittiin kuitenkin. Myös taivutus vasemmalle lopulta irtosi kun sitä vaadittiin.

Ensimmäinen tehtävä oli yhden laukan väli puomilta pystylle. Ekalla kerralla survottiin väliin 2 ja sen jälkeen sitä tiivistettiin. Rosa yritti painua uralle oikealle ja parhaani mukaan yritin suoristaa. Ohje oli asettaa ulos. Parin kierroksen jälkeen lisättiin pystyn eteen voltti. Ekalla kerralla Rosa oli vahvasti jo imemässä esteelle mutta sain käännettyä voltin. Toisella kerralla onnistui paremmin. Parin askeleen suoristus esteelle oli yllättävän hyvä.

Sitten hypättiin pystyä kohti päätyä ja päädyn kautta kääntäen aika tiukasti lävistäjäesteelle. Ekalle tultiin kivan asiallisesti mutta jälkimmäinen pysty väljälle lävistäjälle aiheutti Rosalle spurtteja. Laukat taisi olla myötäisiä ainakin toisinaan.

Sitten tultiin suhteutettu. Oikein tasainen 3,5 askelta. Jatkossa pidätin ja tulin neljällä. En nähnyt järkeä lähteä lietsomaan Rosaa enempää lentoon.

Loppuun tultiin rata. Estekorkeudet 70 - 85 cm. 5 hyppyä. Tötsän takaa pystylle ja lävistäjä. Sen jälkeen Rosa taas ampaisi ja ope käski tehdä ympyrän. Mutta tamma tuli niin nopeasti takaisin että jatkettiin suoraan. Yksittäinen pysty toisella sivulla ja loppuun vielä linja. Vähän epätasaista oli mutta aika kivasti tamma kuunteli.

Oikein kiva ja haastava tunti. Rosa oli mainio ja sain sen sekä odottamaan että liikkumaan suht asiallisesti.

Ongelmia:
muutamat spurtit
taisi olla vääriäkin laukkoja
yritti kertaalleen (taas) poistua kavereiden luokse
epätasainen rata

Parannusta:
tuntui helpolta

Hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora