torstai 7. heinäkuuta 2016

Kankitunti suht letkeällä Lisalla

Torstain koulutunnin ohjelmassa oli apuohjia. Tunnille mulle markkinoitiin Lisa ja mikäs siinä. Se oli toivelistallani. Kun se oli vielä edellisellä tunnilla valmiina kanget päässä niin valinta oli helppo.

Lisa pyörähti noin kolmessa askeleessa pyöreäksi kun otin nivelet tuntumalle. Mitäs kummaa. Minä kun muistin että siinä oli jotain haastetta. Alkutunti hölköteltiin kanget löysällä ja kuvittelen tamman tarjonneen sangen tasaista kaunista muotoa jo tässä.

Tehtävänä tultiin käynnissä pitkälle sivulle alkuun avoa, väliin voltti ja loppuun sulkua. Pääosin meni ihan ok mutta välillä Lisa hermostui jos pyysin liian kovasti tai sen mielestä liikaa. Yksi taistelu käytiin voltilla. Sen jälkeen jännittyi noin kerran kierroksessa ja siitä päästiin nopeasti yli. Sulkujen jälkeen nostettiin laukka ja toiselle pitkälle sivulle tehtiin loiva kiemura. Meni useampi kierros että Lisa teki kiemuran hermostumatta. Taisi ajatella että kyseessä on vaihtotehtävä. Myös edellisellä pitkällä sivulla yritti vähän ennakoida nostoa mutta siirsin noston lyhyen sivun keskelle. Parhaimmillaan rento ja pyöreä nosto sekä kiemura. Avot ja sulut tehtiin myöhemmin ravissa ja oli oikeastaan jopa helpompaa.

Väliin pyöritettiin uraa pitkin vastalaukkaa. Nosto oli vaikein osuus. Ohje oli tehdä pitkillä sivuilla avoa ulospäin jos onnistuu. Kokeilin sitäkin ja sujui. Mitään kokoamisjuttuja en lähtenyt tekemään kun ei vaadittu. Kanget oli koko tunnin aika kevyellä tuntumalla.

Lopuksi tehtiin parit lävistäjät ravilisäyksillä tms. Lisa venytti itse aika kivasti.

Tallissa ei ollutkaan niin hapannaama kuin muistin. Ryntäistä rapsutuksesta hirnui! Ei ehkä tykännyt siitä kun veti korvia luimuun. Harjan tyvestä rapsutus oli ok.

Ongelmia:
hetkittäiset jännittymiset
vastalaukan nosto

Parannusta:
tosi tasaisen pyöreä
liikkui ihan hyvin eteen
ei kiukutellut muille

Todistusaineistoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora