keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Absilla Artsissa

Keskiviikkona päädyin taas mainonnan perusteella ABC:lle, tällä kertaa Artsin koulutunnille. Tosin olisin varmaan muutenkin kysynyt tähän tuntipaikkaa. Ratsukoita tunnille tuli 5. Keli oli viilennyt ja vaikka paistoi aurinko oli vain +15°C. Sinnikkäästi silti koko tallireissu lyhythihaisessa!

Ensimmäinen tuttu löytyi jo parkkipaikalta. Olihan siellä taas kourallinen muitakin tuttuja. Listasta selvisi että menen tänään Tonilla (toinen kerta sillä), humma on valmiiksi hommissa ja jatkaa minun jälkeeni vielä kolmannen tunnin. Ei siis minkäänlaista hoitamista tänään. (Tässä vaiheessa harrastusta totean jo että luksusta, vaikka toki hummalle sääli mennä niin paljon.)

Vaihdoin tuttujen kanssa kuulumisia ja kurkin vähän tuntia. Lainaraippa löytyi maneesista. Kannukset unohtuivat autoon. Me oltiin kentällä, joka rajattiin meille eri suuntaan kuin edellisen tunnin väellä. N. 20 x 70 m kaistale kauemmasta laidasta. Lähes samoin kuin perjantainakin.

Alkuun tehtiin n. 15 metrin voltteja käynnissä. Sitten pääty- ja keskiympyröitä kevyessä ravissa. Toni oli sangen epätasainen. Hetkittäin sai rennolle niskalle mutta avuilla ei ollut, sillä nopeasti pää myös nousi. Yritin pitää kevyen käden ja ratsastaa jalalla. Kelvollista muttei edelleenkään ihan tasaista. Suunnanvaihdon jälkeen tuijotti pohjassa olevaa "monttua" (tummempaa kohtaa).

Huilattiinkohan jo tässä välissä kierroksen verran lepokäyntiä.

Seuraava homma oli tulla pituushalkaisijaa ravissa opea kohti ja pysähtyä keskelle. Vuorotellen. Kolmesti molemmista suunnista. Linjalle osumisesta ei muistaakseni tullut sanomista. Elä sisäohjalla. Ohje oli siirtyä ensin käyntiin ja parin käyntiaskeleen jälkeen pysäyttää. En katsonut pistettä kertaakaan kovin tarkkaan vaan halusin mieluummin rennomman siirtymän. Samoin käynnin kautta takaisin raviin. Joka siirtymässä pää nousi eikä kovin suurta parannusta tullut toistojen myötä. Omaa vuoroa odotellessa tein lisää siirtymiä ja hain rentoutta.

Näiden jälkeen oli seuraava suht pikainen lepotauko. Seuraavaksi tultiin helppo B:4 -ohjelman ensimmäinen laukkaosuus, oikea kierros. Ravista nosto lyhyen sivun keskellä, pitkän sivun keskelle 15 metrin voltti ja lävistäjän puolessa välissä raviin. Tultiin lopulta kolmesti tuo ja vikalla kierroksella myös vasen laukka perään. Eli nosto heti lyhyen sivun keskeltä (ohjelmassa taisi olla kirjainten välistä), 15 m voltti ja A:ssa raviin.

Taas omien suoritusten välissä tein siirtymiä, myös laukkaa pätkiä. Aloituksessa ohjeistettiin pyörimään hetki ravivolttia kulmassa.

Meille ohje oli kuskin mennä etukenoon laukassa ennen ravisiirtymää ja keventää pari ensimmäistä askelta. Silti ravisiirtymät helposti venähtivät pitkiksi. Kehuja sen sijaan tuli siitä että noston jälkeen selvästi yritin mennä lyhyttä sivua suoraan ennen kulmaa. Muuten tykkäsin täsmäohjeista. Oikeaa laukkaa piti ratsastaa suoralla eteen, vasenta voltilla. Ensimmäisen voltin pullautin vähän liiankin soikeaksi, sen jälkeen niistä ei tullut sanomista. Tuntuma oli yhä vaihtelevan epätasainen eikä ratsu ollut kunnolla avuilla. Vähän yritti luikertaa mutta siihen nähden sain sen pidettyä yllättävän hyvin reitillä.

Kun oltiin saatu hommat valmiiksi ja viimeisen ravisiirtymän jälkeen oltiin poistumassa toiselle puolelle kenttää niin Toni säikähti jotain ja niiasi turpa kohti taivasta pois paikalta. Minäkin vähän säikähdin noin dramaattista elehdintää ja pelkäsin että karistaa minut mennessään matkasta. Sitä ei onneksi tehnyt vaikka tarrasinkin ohjiin.

Tilanne nollautui nopeasti. Nopeat olivat myös loppuravimme ja luovutin ratsun seuraavalle kuskille.

Ongelmia:
epätasainen tuntuma
hassuja säikkyjä

Parannusta:
ei ötököitä!
kivan leppoisa tunti (varmaan osin siksi kun osa hepoista meni 3 h putkeen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora