keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Ensimmäiset hypyt Kamillalla

Keskiviikon jälkimmäinen tunti oli maastoesteitä. Taas siis Kamilla ja taas valmis ratsu. Edellisen kuskin jäljiltä jalustimia piti lyhentää vielä 2 reikää vaikka niissä oli valmiiksi jo kierteet. Töppöjalka!

Alkuun ravailtiin ja laukkailtiin etupellolla. Kamillalla oli ihana laukka! Tuntuu kuin jalat eivät olisi koskeneet ollenkaan maahan vaikkei menty edes lujaa.

Hypyt aloitettiin etupellolta. Tultiin liuta erilaisia yhdistelmiä. S-mutkat molempiin suuntiin sekä vinohypyt suoralla linjalla. Mulle oli ohjeeksi ratsastaa takaosa niin alle ja keula ylös että tuntuu kuin humma keulisi joka askeleella. Pari löysempääkin hyppyä tuli väliin mutta mentiin mukisematta kaikista yli. Ihanaa!

Sitten käveltiin muistaakseni hauta taas yli. Tultiin myös laukassa hauta ja 3 lyhyttä laukkaa punaiselle laatikolle. Meille ne olivat todella lyhyitä askeleita ja pääsi vähän löysäksi. Kahdellakin olisi varmasti mennyt hyvin.

Kolmannelta pellolta hypättiin trakehner ensin yksittäin. Luulin taas että laukka oli hyvä mutta tuli löysä hyppy. Lopuksi vielä yksitellen lähdettiin kuin lähtökarsinasta. Traki, hauta, 3 askelta ja laatikko ja lopuksi siniset tynnyrit pienestä alamäestä. Eihän Kamillan tarvinnut juuri edes hypätä, vähän vain nosti jalkojaan.

Hyppelyt menivät todella nopeasti eikä kellään ollut mitään ongelmia.

Loppuravissa oli taas aika kivan tuntuinen ratsu! Ryhdikäs ja menevä. Toki ei voinut tuudittautua vaan aktiivisesti ajattelin keulaa jatkuvasti keveäksi.

Käveltiin vielä loppukäynnit pellon laitaa ja pihoilla. Olen ehkä eniten huolissani saanko ratsun leirikisoissa tarpeeksi aktiiviseksi ja lyhyeksi rataesteille.

Ongelmia:
en huomannut jos jäi liian pitkäksi ja löysäksi

Parannusta:
makea laukka!
helposti kaikesta yli
ope jo ehdotteli kenttäkisoja Kamillalla

GoPro-videot:


Hypyt leirikavereiden kuvaamina:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora