perjantai 17. heinäkuuta 2020

Ihana Flippe rataesteillä!

Perjantaina oli ihanasti +22°C vielä tallille menon aikaan. Luvassa toinen vakituntini Turkalla. Taas etukäteen vähän ahdisti tallilla odottava epätietoisuus. Nyt menin kerrankin hyvissä ajoin paikalle.

Kiva yllätys oli saada uusi ratsu: Flippe. Seuraava kiva yllätys oli että humma oli valmiiksi tunnilla. Tosin kenttä näytti pölyävän kammottavasti. Jäätiin alakentälle ja 7 kuskin voimin rakennettiin esteet suht nopeasti. 2 askeleen pysty-pysty -sarja toiselle pitkälle sivulle. Toiselle sivulle 14 metrin pysty-okseri. Lisäksi lävistäjille pysty ja okseri.

Flippe on n. 160-senttinen ja tuntui selkään pienehköltä. Kapeahko. Mutta ihanan innokas.

Alkuverkassa mentiin askellajit itsenäisesti läpi. Humma ei kulkenut kovin kauniissa muodossa mutta vauhti säätyi hyvin. Yritin olla menemättä muiden hännässä ja vältellä pahimpia pölinöitä.

Verkkahyppyinä tultiin kahdesti ristikko, kerran pysty, kerran okseri ja kerran 3 laukan linja. Ei liian hitaasti eikä liian lujaa ja pitkänä. Tarpeeksi lyhyellä hevosella. Flippe säätyi vähän turhankin herkästi ja tasainen meno oli vaikeaa. Mutta meni ja hyppäsi empimättä ja hypyissä oli kiva olla mukana.

Verkkahyppyjen jälkeen saatiin kentälle kastelu. Ihanaa! Pölinä loppui siihen.

Tultiin ensin pikkurata vähän pienempänä. Korkeutta jotakin 65 cm suuntaan. 6 estettä, 7 hyppyä. Flippe kuunteli pyyntöni hienosti vaikka pyysin välillä juureen tai kauempaa. Onneksi väliin mahtui myös hyviä paikkoja. Väärät laukat korjattiin ravin kautta. Ihanan tasainen kierros.

Toiselle kierrokselle nostettiin (luulin kasikymppiin mutta 70 cm taisi olla lähempänä totuutta) ja perään lisättiin vielä okseri ja linja toiseen suuntaan. Ohje oli yrittää tulla koko rata samalla laukalla. Eihän se onnistunut enkä malttanut vaan tuuppailin kaukaa ja nypin juureen. Ykkönen putosi. Kolme viimeistä estettä meni lopulta hyvin. Ope oli silti ihanan kannustava.

Flippe hyppää! Älkää katsoko kuskin jalkaa!
©Satu


Luulin että alettiin loppuverkkailut mutta sain halutessani ottaa vielä lävistäjän esteet sakkona. Halusin tulla. Ei vieläkään oikein lähtenyt ja toinen sakkokierros putkeen. Vähän parempi. Yllätyin kovin kun ennen okseria pyysin eteen ja Flippe vastasi ja lähti. Minun elämässäni ei ole juuri ollut näin hyvin apuihin vastaavia ratsuja!

Ihana Flippe! Suurin haaste sen kanssa on varmaan löytää oma rauha ja sitä myötä tasaisuus tekemiseen. Tykkäsin!

Kasattiin esteet hevosten kanssa reunalle. Sitten hoidettiin hummat pois. En tajua miten minulla meni siihen tolkuttomasti aikaa. Flipelle tosin piti pukea ufopuku eli kokovartalosukka pääosan kanssa. Ensimmäisellä yrityksellä pistin vahingossa kaverin vaatteen. Enkä tosiaan pääosaa ole aiemmin viritellyt. Lopulta humma oli kuitenkin valmis, nakkasin sen pihalle ja tunnin loppumisesta oli kulunut 1,5 tuntia. Esteetkin oli ehditty jo kerätä loppuun. Siivosin sitten kakat.

Ongelmia:
kenttä pölisi alkuun
tasaisuus oli vähän hukassa isommalla radalla
jotakin taisi pudota
liuta vääriä laukkoja (korjasin ravin kautta)
ratsun poislaitossa meni 1,5 tuntia

Parannusta:
kenttä kasteltiin
pikkukierros oli siisti
ihanan reipas ja kuuliainen ratsu

Satu ja tuntia seurannut junnu videoivat vikan kierroksemme sekä sakkokierroksen.


Tunnilta taisi tulla enemmänkin valokuvia mutten ole saanut niitä käsiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora