tiistai 21. heinäkuuta 2020

Taas ihanan Lissun kyytiin esteille!

Tiistai jatkui illan estetunnilla Äimiskällä. Tunnin piti olla kasilta mutta tulikin viesti että tunti klo 19. Onneksi olin varautunut. Tosin kiire meinasi silti tulla.

Keli oli lämmennyt taas +22 asteeseen. Enimmäkseen aurinkoista. Kun pääsin tallille (ennen puolta) niin muut olivat kasaamassa kentälle esteitä. Kävin kurkkaamassa heppalistan. Lissu! Tarkistin että hevonen on sisällä ja menin mukaan kantamaan esteitä.

Yhden askeleen sarja pysty-okseri, kaareva linja pysty-pysty, ristikko ponnistuspuomilla sekä yksittäinen okseri.

©Jenna Matilainen


Lissun hoito-ohjeet olivat muuttuneet tässä välissä. Satulan (molempien) alle musta geelipatja. Satulavyö oli hukassa. Vasta kolmas kokeiltu vyö oli sopivan mittainen. Siihen taas ei saanut martingaalia kiinni. Ope oli pitämässä edellistä tuntia, joten otin martingaalin irti ja verkkasin ilman. Ope sitten hetken päästä taikoi Lissun oman panssarivyön paikalle ja saatiin martingaalikin kiinni. Jalkkareiden sivuturvakumitkin olivat poikki eli nivelet eivät pysyneet ihan niin hyvin lukossa kuin olisi pitänyt. Ja piti laittaa kierteet.

Hyppäävä Lissu. Miinus ope.
©Jenna Matilainen

Ratsukoita tunnilla oli 8. Alkuverkassa saatiin kaapata koko kenttä käyttöön koska yksäripuolella ei ollut ketään. Lissu oli kivasti kuulolla ja kulki taas melko itsekseen nyökyssä. Oli reipas mutta nyt kuunteli paremmin. Ja osasin tehdä pidätteet hepan mielestä paremmin, sillä ei juuri protestoinut. En lähtenyt spurttailemaan, sillä sen jälkeen ei ehkä olisi ollut enää jarruja.

Kuvankäsittelyn erikoispalkinto.
Missä myötäys?
©Jenna Matilainen

Verkkahypyt tultiin ensin ravissa. Yllättävän siistiä. Yksi väärä laukka meille. Käsky oli jatkaa suoraan ja sen osasin. Kolmesti muistaakseni ravissa ja olikohan pari kertaa laukassa. Ristikkoa.

Suunta selvillä.
©Jenna Matilainen

Tämän jälkeen tultiin sarja. Jälkimmäinen ylityksemme vähän ahtaaseen väliin oli super, joten en mennyt enää vapaavalintaista kolmatta kierrosta.

Yksi ratsukko kumitettu kuvasta.
©Jenna Matilainen

Sitten vielä kaareva linja. Ope vähän sääti sitä ja pidensi välin n. 17,5 metriin (en muista enää ihan tarkkaan). 5 laukkaa tällä minikorkeudella. Ensimmäinen kierros ihan ok, toinen sangen hieno. Se riitti.



Kolme ihmistä yritetty häivyttää taustalta.
©Jenna Matilainen

Tämän jälkeen tultiin 9 esteen (10 hypyn) rata. Nyt olin mielissäni kun meidät jätettiin hyppyjärjestyksessä loppupäähän. Meille estekorkeus oli tänään 75 senttiä.

Tästä kuvasta taustaratsukko katosi yllättävän hyvin.
©Jenna Matilainen

Ykkönen kolahti ihan kunnolla vaikka yritin ratsastaa siihen huolellisesti. Pysyi yllättäen kuitenkin pystyssä. Kakkonen taisi olla ok vai tulikohan juureen. Jostakin esteestä tuli kommenttia että odotin jo liiankin hyvin. Sarja ok. Kaareva linja neljällä. Olikohan okserille kun ei osunut ihan paikkaa ja lähti kaukaa. Jäin alkuun vähän jälkeen mutta osasin olla vetämättä pahasti suusta. Ope käski taputtaa hevosta. Pysty kai ihan ok sekä viimeinen linja. Taisi olla myötälaukatkin. Korkeintaan yksi väärä.

©Jenna Matilainen

Lissu säätyi jo vähän turhankin hyvin. Ope käski ratsastaa kevyemmäksi edestä ja paremmin jalan eteen tms. Olisin tosi mieluusti ottanut toisenkin kierroksen muttei tullut edes sakkoja. Onhan Lissu ihana! Kysyin että saanko osallistua Lissulla seuraaviinkin estekisoihin ja lupa tuli. Koulukuskeja sille kuulemma nyt on muttei estekuskeja. No nyt on.

Loppuhölkässä humma oli tasainen. Purettiin esteet, pesin ratsun. "Kylmäsin" etujalat (sulilla kylmäpatjoilla) ja takajalat (vähän etusiakin) letkulla. Huuhtelin samalla taas myös suun. Sekä pää sienellä.

Ongelmia:
satulavyö oli (taas) hukassa
säätyi vähän liiankin hyvin
kuskin vasen pohje jumahti tunnin jälkeen

Parannusta:
ei pudotuksia
rupesin saamaan jo paremmin juonesta kiinni
Lissu on ihana!

Tuntia seuranneet kuvasivat pätkiä meidänkin menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora