perjantai 24. heinäkuuta 2020

Taistelukvaalit!

Perjantaina oli iltaseuraestekisat Vanhamäellä. Eli syy miksi hilauduin tänne viikonlopuksi: hankkimaan Kamillan kanssa kenttäkvaaleja. Luvassa siis 80 ja 90 cm.

Kisat alkoivat kuudelta (18.00) ja olin pikkuluokissa liputtamassa. Kamilla oli aamulla ollut leiriläisten kanssa hommissa ja oli näennäisen puhtaana sisällä. 70-luokan noin puolessa välissä sain vapautuksen hommistani ja lähdin puunaamaan ratsua. Kisanumero. Huopaa en vaihtanut. Ja lopulta tuli kuitenkin kiire.

Luokkamme oli tainnut jo alkaa kun kipusin maneesissa kyytiin. Oma lähtövuoroni oli kymmenes. Väliin oli tainnut tulla joku jälki-ilmottautunut. Pihalla tihutti.

Verkassa en saanut Kamillaa kovin virkeäksi. Mönki kuitenkin esteistä yli. En muista pudotettiinko jotakin. Nyt muistin kuitenkin verkassa tulla vesimattokavaletinkin. Kamillaa ei kiinnostanut mutta kehtasi hidastaa siihenkin. Uusi ylitys oli parempi.

Rata oli kovasti samankaltainen kuin leirikisoissa. Sillä erotuksella että kasi oli pysty ja vesimatto oli nyt sen alla. Sarja oli mukana. Saattoi linja vitoselta kutosellekin olla askeleen verran pidempi. Taas ykkösen sai hypätä halutessaan alle. Halusin. Yli mentiin mutta vähän nuupahtaen.

Lisää kaasua ja aloitus. Ykkösestä taas yli. Viimeksi kakkonen putosi, joten nyt yritin ratsastaa sille huolellisesti. Radan ensimmäinen pysty, pian kaarteen jälkeen. Eilen hypättiin se ongelmitta, mutta nyt Kamilla hyytyi enkä ehkä malttanut odottaa hyppyä ihan loppuun asti. Ei auttanut vaan pysähtyi. Pah! Napautin raipalla ja uusi lähestyminen. Ei edelleenkään kovin virkkua mutta nyt odotin hypyt ja olin pikemminkin liian pystyssä ja liikkeen takana kuin yhtään edessä. Joku saattoi kopsahtaa mutta puomeja ei tullut. Lopuista möngittiin yli. Eikä haitannut yhtään ettei päästy toiseen vaiheeseen vaan matka loppui seiskalle. Kuskia nimittäin puhallutti rankasti.

Käveltiin luokkien välissä pihalla. Kuskille rupesi tulemaan kylmä. Ysikympissä lähtövuoroni taisi olla kolmantena. Menin maneesiin jatkamaan verkkailua kun tuli väljempää.

Verkkasin rauhakseltaan sileää melko pitään ennen kuin rupesin hyppäämään. Tässä Kamilla liikkui välillä paremmin.

Pikkuesteet menivät mönkimällä mutta ysikymppisille rupesi tyssäilemään. Ei auttanut meikäläisen taidot. Pystylle taisi tulla kaksi kieltoa ja sitten yli. Okserille kaksi kieltoa, sitten takapuomi pois ja lopulta yli. Tulikohan kieltoja joku 5 yhteensä? Oli vähän epätoivoinen olo. Kovasti koutsia ikävä!

Onneksi ratahenkilökunnalla oli luokkien välissä kahvitauko ja toinen ope kävi karjaisemassa meidät vielä okserista yli. Sitten olikin jo aika mennä kentälle. Kävin piipittämässä toisellekin opelle että Kamilla vaan pysähtelee ja saatiin sieltä tarvittava lisäbuusti radalle. Ei ollut kovin onnellinen olo vaan ajattelin että hetken päästä tämä on ohi.

Taidettiin taas hypätä ykkönen kertaalleen. Käsky oli että ajattele vain eteen! Ja jotenkin mystisesti sain kannustettua Kamillan esteistä yli. Vaikka vähän välillä saattoi hidastaa niin pääosin eteni yllättävän hyvin.

Kakkonen kopsahti ja vitonen putosi mutta osalle tuli jopa ihan hienoja hyppyjä. Tuntui siltä että ohjat olivat taas pikemminkin pitkät ja kannustin takakenossa esteiden välissä. Mitään kevyttä puuhaa tämäkään ei ollut. Myötälaukat taisi olla. Vikasta kaaresta en ole varma. Mutta niin vaan loikittiin maaliin asti. A.2.0 eli 9 estettä. Tuloslistalla ei pärjätty tässäkään luokassa. Nollia lähdettiin hakemaan mutta neloset riitti. Saatiin siis kaivatut kvaalit 80 cm maastoesteille! Jahuu! Harmi vain että tulevissa Pieksämäen kisoissa ei olekaan meille luokkaa vaikka sinne oli tarkoitus mennä. Mutta kvaalit ovat tovin voimassa, jospa lähistöltä löytyisi myöhemmin vielä kisattavaa.

Kun kiitin opea kisojen jälkeen tsempistä niin sain kannustavan vastauksen että itsehän minä siellä selässä olin ja ratsastin.

Purettiin esteet vielä iltamyöhällä. Oli märkää. Majapaikassa olin 23 jälkeen. Onneksi sain kyydin eikä tarvinnut pyöräillä.

Tältä kisapäivältä ei tainnut tulla kuvia eikä videoita.

Ongelmia:
oli aika rankkaa
ihan liikaa kieltoja
tihutti

Parannusta:
ei iskenyt luovuttajaepätoivo
saatiin kvaalit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora