keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Koulurataharjoittelua

Jo tiistai-iltana kysyttiin toiveratsuja leirikisoihin (jotka ovat samalla kaikille muillekin avoimet kenttäharkkakisat). Vastasin että Kamilla kiinnostaisi mutta tahtoisin ensin hypätä sillä. Turokin oli kiva. Kouluohjelmaksi heitin CIC/CCI* ja estekorkeudeksi 90/100. Kamilla tuli, kouluohjelma hyväksyttiin ja esteille 90 cm.

Keskiviikkona mentiin molemmat tunnit (koulua + maastoesteitä) kisaratsuillamme. Kamillalle oli toinenkin kuski, joten piti vähän viilata ryhmäjakoja. Sain onneksi pitää paikkani jälkimmäisessä ryhmässä. Aamun koulutunnilla verkattiin melko itsenäisesti ja ratsastettiin kisaradat läpi. En ollut tajunnut opetella rataani tätä ennen ja pikatankkasin ohjelman ekan ryhmän ratsastaessa.

Ratsu oli siis taas liikkunut yhden tunnin alle kun pääsin satulaan. Yritin verkkailla aktiivisesti. Jokusen kerran piti ottaa käyntiin ja väistää muita. Pientä haahuilua ja turhaa yrittämistä oli ilmassa. Rennommin ja ajatuksella vaan.

Laukkaa.
©Caro

Ratsastin käyntejä, pari väistöaskelta väliin jos meni passimaiseksi. Ravissa volttailin ja huomasin että vasen valahtaa helposti vähän suureksi, oikeaan ei taivu. Parit keskiraviviritelmät keventäen. Laukassa yritin vähän keskilaukkaa ympyrällä sekä tein vastalaukkoja. Hyvin piti vastalaukat. Mutta huomasin että oma keskittymiseni häiriintyi muiden väistelystä.

Sitten meidät heitettiin ulos pikkukentälle verkkaamaan ja valmistautumaan. Meidän suoritusvuoromme oli viimeisenä, koska kaikki muut menivät lyhyen radan ohjelmia.

Pihalla oli sekä väljää (eilisistä esteistä huolimatta) että vihdoin kivan lämmintä. Parikymmentä ja aurinkoa. Yhä vesilätäkkö kulmassa.

Menin lisää ohjelman pätkiä ja ratsastin sen myös kertaalleen läpi. Muisti tyhjeni ennen ravilävistäjää. Muun muistin.

Sen jälkeen ravailin vielä voltteja ja työstin käyntiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Ei juuri lepäilty, joten vähän rupesi jo uuvuttamaan.

Maneesin päädyssä oltiin vielä noin parin suorituksen ajan. Tein siirtymiä ja yritin pitää ratsun aktiivisena. Onneksi suurinpiirtein kulki keula kevyenä.

Lopulta päästiin "aitoihin". Raipan sai pitää mukana. En jaksanut enää pyöriä reunoja pitkin ympäri vaan tulin keskilinjan (hienosti suoraan kuulemma) ja laukkasin ympyrän keskilaukkaa. Sitten olikin jo aika aloittaa.

Suorituksessa keskilinja ei ollut ihan yhtä piikkisuora. Vasen voltti ok, oikea jäi kankeaksi. Ohje oli johtaa ulos. En muista mitä sisäohjasta sanottiin. Mutta auttoi. Keskiravissa vielä lisää ja takaosaa aktiiviseksi. Valmistelin vähän huonosti ja kulma ei ollut niin tasapainoinen kuin olisi voinut olla. Pysähdys tuli aika yllättäen ja Kamilla lähti siitä heti omin lupineen taakse. Taisi myös peruuttaa vinoon. Otettiin se heti uudestaan, keskiravit pohjille. Nyt meni vähän paremmin. Peruutuskin paremmin suoraan. Kuulemma Kamillan ominaisuuksia nämä taakse lähteminen ja perä sisään peruutus.

Muistin jatkaa peruutuksesta käynnissä. Tämä on vaikea juttu. Käynnit kai ihan ok. Ravi ja laukannosto ok. Keskilaukassa ulko-ohja kunnolla käteen ja lisää eteen. Vahdi lavat. Samat ongelmat kuin ravissa. Valahtikohan reittinikin jopa aavistuksen ulos. Pitkällä sivulla ei mahtanut olla laukassa ihan suora. Vastalaukka ok. Taas kulma oli vähän lyhyt pätkä ravata. Toinen laukka taisi olla parempi. Lisää eteen. Loput ok.

Olin ihan tyytyväinen. Niin oli opekin. Paljon pikkuviilattavaa toki. Käskyksi kävi tehdä vielä hetki ravista seis ja raviin. Ilman peruutuksia. Sujui vähän vaihtelevalla menestyksellä.

Kun rupesin keventämään loppuraveihin niin Kamilla tuntui tosi hyvältä! Tuntui että raiteet löytyivät ja askeleisiin tuli joustoa. Nautiskelin jokusen kierroksen ja sitten lähdettiin ulos kävelemään.

Sieltä meidät napattiin valokuvaukseen (keskiviikon "teoria") ja lopulta purinkin Randan enkä Kamillaa.

Posekuva tunnin jälkeen.
©Caro

Ongelmia:
lähti pysähdyksistä taakse
peruutti vinoon
käsissä tuntui tunnin jälkeen

Parannusta:
yllättävän tasainen
loppuverkassa oli makea ravi

Tältäkin tunnilta löytyi videoita, tulee joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora