torstai 30. heinäkuuta 2020

Ravilähestymisiä jätti-Laiballa

Eilen illalla murehdin listan luona etten mahdu torstain iltatunnille hyppäämään. Kaikki 8 paikkaa olivat täynnä. Vinkistä päädyin kuitenkin laittamaan opelle päivällä viestiä että tulen jos mahtuu. Ja niin sitten mahduinkin. Yllätyin listalla suuresti, sillä meitä oli vain 6. 3 oli siis perunut eilisillan jälkeen! Listalla yllätti myös ratsu: Laiba. Kääk! Mutta se kehuttiin yritteliääksi.

Humman varustamiseen meni taas kauan vaikka tällä kertaa se oli onneksi jo sisällä. Estesatula. Vyö oli kateissa ja lainattiin Morganilta. Se olikin oikein passeli. Joka jalkaan yhä sekä bootsit että suojat. Sekä rintaremmi.

Tihutti yhä ja esteet olivat valmiina maneesissa, joten sinne. Tänään luvassa oli ravilähestymisiä kolmen tehtävän verran.

Jiihaa!
©Hanna Moisanen

Alkuun mentiin taas askellajit itsenäisesti läpi. Ei kummia. Ei tuijotellut eikä loikkinut omiaan. Ohjautui ja sain vähän säädeltyä vauhtia. Perusvauhti oli sangen hyvä.

Mihin kummaan se johtava käsi menee?
©Hanna Moisanen

Pelkkiä puomeja ei ollut alkuun luvassa vaan heti tultiin puomi, ristikko ja olikohan n. 17 metrin päässä toinen ristikko. Ekalla kerralla rauhalliset 5 laukkaa mutta käskettiin tulla neljällä. Hyvin venyi neljäänkin. Tultiin ehkä kolmesti. Vasen eli myötälaukka löytyi hienosti. Taisi olla näiden jälkeen kun suosiolla tein kiepit jalustinhihnoihin.

Seuraava tehtävä oli tulla kulman ympäri sarjalle. Sarja ensin ristikoina, sitten jälkimmäisestä tuli ristikko-okseri. Ekalla kerralla vähän varmistelin ja levitin käsiä. Mutta ei Laiba empinyt tai kiemurrellut. Oltiin joka kerta väärässä (vasemmassa) laukassa tehtävän jälkeen. Saatiin pari sakkokierrosta kun Laiba ei ollut tarpeeksi terävänä. Käytä raippaa kankulle. Esteiden välissä. Ekalla kerralla hipsaisin kevyesti. Tokalla kerralla sain mystisesti ohjat ja raipan solmuun (lyhyen!) harjan kanssa enkä saanut raippakättä irti. Improvisoin ja yritin nappasta lavalle. Siitä tuli sanomista mutta humma taisi silti parantaa. Oma istuntani esteillä tuntui tänään kummalliselta. Jotenkin liialliselta.

Ei ole kyynärpäät kyljissä.
©Hanna Moisanen

Kolmas tehtävä oli useampi ravipuomi ennen okseria. Alkuun okserikin oli vain pystynä. Ensin Laiba rikkoi liian aikaisin laukalle. Sen sain korjattua seuraavalle kierrokselle. Sitten vielä vietti hypyssä seinälle. Se korjaantui seuraavalla kierroksella ja kolmas oli sangen suora ja siisti. Tosin vasemmassa eli väärässä laukassa alas.

©Hanna Moisanen

Sitten pysty nousi okseriksi ja pudotettiin se pari kertaa ja tuli sakkoja. Ohje oli ajatella puomeilla vähän enemmän eteen eikä haittaa vaikka rikkoo laukalle. Puomivälejä vähän pidennettiin ja kun tultiin laukassa Laiba pääsi puhtaasti yli. Ei kuulemma vielä riitä voima raviponnuihin.

©Hanna Moisanen

Tämän jälkeen "rata" eli kaikki kolme tehtävää putkeen. Puolet tulivat pienempänä ja me oltiin siinä porukassa. Taisi okserit ehkä meillekin olla lähes 80 cm?

©Hanna Moisanen

Eka linja hyvin. Nyt jäi neljällä jopa vähän ahtaaksi. Sarjan jälkeen oli taas oikea laukka. Puomitehtävälle tuli kaksi sakkokierrosta. Unohdin jo miksi. Taidettiin pudottaa? Myötälaukkaa ei edelleenkään löytynyt.

Aikaa oli vielä sen verran että sai toivoa hankalan kohdan korjaamista. Minä totesin ettei päästy kertaakaan oikeassa laukassa alas. Tultiin kaikki vielä sarja. Ekalla kerralla Laiba nosti ristikolta hienosti oikean laukan ja menin kehumaan jo siinä. Okserilla vaihtui vasemmaksi. Tultiin aika todella monta sakkokierrosta vaikka millä virityksillä. Apupuomeilla, käännöksellä esteen jälkeen. Laiba tuli vasemmassa alas ja vaihtoi sitten välillä oikeaan, aina ei. Lopulta jäi vain ristikko okserin paikalle ja sen eteen puomit. Tultiin vasemmassa laukassa ja siitä löytyi vihdoin vaihto ja meillekin riitti. Yllättävän tiukassa se olikin.

Tässä yritetään johtaa vähän ylemmäs mutta kyynärpää karkaa yhä.
Aika velton näköistä.
©Hanna Moisanen

Loppuraveissa oli tasaisempi. Päästin pidempää ohjaa. Maassa olleen puomin yli hypähti kummastakin suunnasta laukalle. Hassu. Käynnissä taas kolisteli siihen lähes joka jalan.

Purettiin esteet ja hummalle pesu ja jalkojen kylmäys. Tunteroinen siinä taas meni. Enkä muista nähneeni yhtä sottapyttysyöjää. Karsina näytti siltä kuin sinne olisi tapettu joku. Seinät ihan roiskeissa.

Ongelmia:
liuta pudotuksia
oikea laukka oli hankalampi
piti laittaa kierteet
en oikein pysynyt jalustimilla
oikea jalustin putoili

Parannusta:
todella kiva esteratsunakin
lopuksi löytyi oikeakin laukka hypystä

Junnut kuvasivat pätkiä tunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora