sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Maastoestekisailemassa

Sunnuntain kisapäivä jatkui Avant-kisojen avoimella luokalla 80 - 90 cm. Luvassa taitoarvostelu eli ihanneaikaakaan ei tässä ollut.

Välissä tosiaan oli useampi tunti aikaa hengähtää sekä Rocolla että kuskilla. Tihuttelu loppui ja reipas tuuli kuivasi peltoja. Silti jäi vähän liukkaaksi. Hepoille laitettiin hokkeja alle sen verran mitä kengistä löytyi reikiä. Roco sai siis kantahokit taakse. Edessä ei ollut hokkireikiä.

Kävelin radan ensin radan näytössä ja perään vielä itsekseni uudestaan. Rata löytyy coursewalkista.

Avant-luokat olivat ensin ja niissä meni parisen tuntia. Lopulta tuli taas ensin kiire mutta sitten verkka-aikaa olikin ihan riittävästi. Sen verran kuutamolla olin että olin jo unohtanut mitä kautta tallista kuuluu kulkea alakentälle verkkaan. Kävin matkan varrella hetken yläkentällä pyörimässä ja ihmettelemässä.

En halunnut uuvuttaa Rocoa turhaan, joten pidin verkan lyhyenä. Pohdin mikä on riittävästi muttei liikaa. Laukkaa otin vain lyhyehköjä spurtteja ja herättelin liikkeelle. Hypyt jätin melko myöhään.

Hyppäsin molemmat verkkaesteet kahdesti. Talon ja renkaat. Ponnistuspaikat eivät olleet ihan priimaa mutta päästiin yli. Suunnittelin yhtä hyppyä vielä ennen valmistautumaan lähtöä mutta taisin jättää sen tekemättä.

Radan näytössä sanottiin että saadaan radalla ykköselle hyppy-yritys. Lähtöpaikalla selvisi että se koski vain Avant-luokkia. Eipä siinä mitään. Tässä vaiheessa rupesi jännittämään.

Nyt sain meidät asemoitua lähtölaskennan aikana hyvin lähtölinjalle ja kun ratsasta-käsky kävi niin nostettiin lähtölinjalta laukka ja lähdettiin liikkeelle. Ykkönen oli maalaamaton sianselkä. En mitannut mutta ihan massiivisen näköinen. Hyvin yli. Huolellinen kaarre kakkoselle ja mökistä yli. Sen jälkeen Roco oli vähän innoissaan (ja pitkänä) ja tuli pari jalan lipsahdusta. Vähän säikäytti vaikkei videolla näytä edes pahalta. Istuin pystympään ja otin hommaa paremmin haltuun.

Kolmonen hyvin. Ennen nelosta Roco tuijotti mönkkäriä ja ihmisiä. Napautin pari kertaa raipalla ja humma muisti mihin piti keskittyä. 4 ja 5 hyvin yli. Kutonenkin hyvin. Sen jälkeen Roco innostui menemään vähän reippaampaa ja annoin mennä. Tajusin kuitenkin ottaa hyvin kiinni ennen risuja. 7 ja 8 hyvin.

Kutonen.

Sen jälkeen laukkasin tyytyväisenä kohti kymppiä kunnes tajusin että jotakin unohtui. Ysi oli jo kovasti vasemmalla siinä vaiheessa ja oltiin siis linjasta ohi. Sain kuitenkin linjattua esteelle ja päästiin yli vaikka hitusen vinosta tultiinkin. En muista missä kaikissa väleissä laukkakin oli väärä.

Ysi.

Kympille kierrettiin kantoesteen takaa. Ei ehkä menty ihan ajeltuja reittejä pitkin. Hyvin yli. Sen jälkeen tuli väylä laidunten välissä. Roco hidasti kun näki ihmiset tms. Pyysin kai laukan takaisin. Soralle tuli vähän varovasti ja vähän arpoi vettä. Mentiin sinne kuitenkin suht varmasti ravissa.

Vedestä ylös ravissa.

Laukkaa rupesin nostamaan jo vedessä mutta se taisi löytyä vasta veden jälkeen. 11 tuli melko pian veden jälkeen mutta vauhti ja imu riitti yli. Sen jälkeen reitti vei taas vasemmalle takaviistoon. Laukka taisi olla väärä ja taas hummalla lipeili jalat alta. Entistä hallitumpaa menoa piti siis jatkaa. Loput 3 estettä olivat alkumatkan esteet toiseen suuntaan. Sianselkä hyvin. Ei muistaakseni lipsuttu enää. Talo hyvin. Yritin korjata väärää laukkaa mutta Roco ei pudottanut raville. Totesin että pakko siis jatkaa. Ja päästiin vikastakin yli. Vielä laukalla maaliin asti ja se oli siinä!

Vähän laukkaa.
Takaisin raville tms.
Ja yli. Este 11.

Olin toki tyytyväinen että selvittiin esteistä ja vedestä virheittä mutta liukastelut säikäyttivät aika kovasti. Vääriä laukkojakin oli sen verran että arvelin ettei taitoarvostelussa pärjätä. Olin oikeassa.

Pisteitä tuli 6,4, jolla oltiin viidensiä kuudesta osallistujasta. Eniten pisteitä taisi rokottaa liukastelu. Vääristä laukoista ei ollut suoraan mainintaa. Kuivalla kelillä ja paremmalla pidolla oltaisiin luultavasti saatu paremmat pisteet. Mutta mitäs näistä.

Pöytäkirjan sivu 1.

Pöytäkirjan sivu 2.
Pahoittelut vähän epätarkasta kuvasta.


Kiva oli päästä kisoihin. Ja hyvähän se on kotikisoihin osallistua vaikka vain kannatuksenkin takia.

GoPro-kuvattu rata:


Sadun kuvaamana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora