perjantai 10. heinäkuuta 2020

Leirikisojen maastokoe

Perjantaina oli viimeinen leiripäivä ja ohjelmassa enää leirikisojen maastoestekoe. Ratsuna yhä Kamilla, joka kisasi toisellakin kuskilla. Toinen kuski meni ensin, ekassa verkkaryhmässä. Minä kolmannessa. Välissä oli reilu tunti, joka kuitenkin meni sukkelasti.

Lempparikuviani leiriltä!
©Jenna Vahviala

Saatiin itse päättää mitkä 19 esteestä hypätään. Kysyin opelta että tarvitseeko Kamillaa säästellä. Vastaus oli ettei tarvitse, se on vasta alkuverkattu. Päätin siis hypätä kaikki esteet. Reitin pituus 1800 m, nopeudella 400 m/min ihanneajaksi tuli 4,5 minuuttia (4 min 30 sek). Vaikeinta oli muistaa viimeisen esteen jälkeen ratsastaa vielä seuraavalle laitumelle portista maaliin.

Lista esteistä. Valitsin kaikki.


Päivä oli viileähkö ja sateinen. Ei haitannut laittaa pitkähihaista. Humma oli tosiaan valmiiksi hokitettu ja suojat jalassa. Laitoin siis vain satulan, rintaremmin ja suitsitukseen löytyi apua. Olin hyvin täsmällisesti tasalta pellolla mutta muut innokkaat verkkailivat jo. Edellinen porukka tuli jo tallin pihalla vastaan.

Ykköseste.
©Jenna Vahviala

Ope kommentoi että Kamilla on valmiiksi verkattu, joten ei kun matkaan. Käveltiin siis vain hetki, ravattiin hyvin lyhyt pätkä eikä kovin suuresti laukattukaan alle. Sai verkkahypellä ja tulin ekalta pellolta ykkösen (pikkutukki), renkaat (16) ja laavun (4). Olin ekana valmis seuraavalle pellolle. Siitä ensin kulma (14), sitten hauta (6). Seuraavalta pellolta alashyppy (7) ja vikalta pellolta siniset tynnyrit (9). 7 verkkahyppyä riitti meille ja hyvä oli. Eikä opekaan pahemmin huudellut että keula ylös ja takaosa alle. Oli kuulemma hyvä. Yllättävää. Huomasi kyllä että jos pääsi yhtään etupainoiseksi niin meinasi heti kompastella. Ravissakin.

A-este (5).
©Jenna Vahviala

Lähtöjärjestystä muutettiin vähän ja meidät laitettiin jo tokiksi. Tässä välissä ehdittiin kävellä tovi. Otin myös pätkän ravia. Ekan lähdettyä saatiin mennä ekalle pellolle hyppäämään ykköstä. Yksi hyppy riitti. Olikohan tässä kun humma kompastui ja pudotin oikean ohjan kädestä. En ole ihan varma kumpi tapahtui ensin. Olisi saanut mennä uudestaankin muttei tarvinnut. Ope ehdotti että voisin treenailla lähtöä. Peruutus ja laukka pari kertaa. Hyvin tuli paino takaosalle. 30 sekunnin kohdalla laitoin GoPron päälle.

Eikä siinä ehtinyt sen jälkeen hirveästi ihmetellä kun lähtölaskenta jo alkoi. Tällä kertaa sain meidät asemoitua viimeisten 10 sekunnin aikana hyvin lähtölinjalle ja sekuntien käydessä vähiin peruutettiin ja ratsasta-käskyn kohdalta oli oikein hyvä nostaa laukka.

Peltolaukkaa esteiden välissä.
©Jenna Vahviala

Eka hyppy ei ollut kovin ihana ja sen jälkeen oltiin väärässä laukassa. Kamilla kuitenkin eteni suht ok. Kakkonen yli. Kuski muisti säädellä istuntaansa. Osuttiin kolmoselle ja esteille tuli ihan hyvät paikat. Nelonen ja vitonen ok. Seuraavalle pellolle. Hauta ok. Nyt ei tainnut tulla raviaskeleita väliin.

Taas seuraavalle pellolle ja Kamilla laukkasi ihan hyvin. Toki yhä kovasti skarppasin keulaa ylös.

Alashypyt mentiin yllättäen laukassa. Tosin jälkimmäinen taisi mennä ravilla ja vain astui alas. Ihan sujuvasti niin. Sen jälkeen muistin hengähtää ja rentoutua. Viimeiselle pellolle mentiin tarkasti tasapainossa, koska matkalla oli mutaisempi kohta.

Vikalla pellolla kaasutin vähän ylämäkeen ja kasi tulikin hyvin. Sen jälkeen oli taas väärä laukka mutta se taisi vaihtua matkalla itsestään. Yllättäen ysillekin tultiin laukassa. Jompi kumpi päivän hypyistä sille ei ollut kovin hyvä. Alamäessä tasapainotus ja vieläkin pysyttiin laukassa. Samoin alhaalla skarpisti tasapainossa.

Kolmospellolla taas kaasua kohti ylöshyppyjä. Näppärästi meni. Sitten oikealle trakille. Siihen vähän huonompi hyppy mutta yli. Hauta ja tukki näppärästi. Ennen kulmaa muistan ajatelleeni ettei humman pään heiluminen pidätteistä näytä siistiltä. Siitäkin hyvin yli.

Kulma (este 14).
©Jenna Vahviala

Ekalla pellolla Kamilla lähti vihdoin imemään itse eteen ja esteille tuli paremmat hyppykaaret. A-este, renkaat. Muistin tasapainottaa. Kaarteessa takapuoli penkkiin. Suoralla linjalla vinosti sianselkä, ratapölkyt ja risueste. Sekä sinne maaliin. Ohje oli spurtata mutten kovin pitkäksi uskaltanut päästää. Maaliin kuitenkin päästiin estevirheittä! Aikakin oli 4.24,28 eli 5,5 sekuntia alle ihanneajan. Oikein mainiota! Ei virhepisteitä tästä siis.

Risutettu A-este (19 eli viimeinen este).
©Jenna Vahviala
Leirikavereille kiitos maastoradan kuvaamisesta!


Heti kun otin käyntiin niin humma meinasi taas olla nenällään. Hetken vedin henkeä käynnissä (ei ollut tänään superrankkaa) ja sitten ravailtiin vähän kakkospellolla. Käveltiin pari ratsukkoa pidempään kuin ekana mennyt kaveri. Lopulta talliin ja kunnollinen poishoito. Hokit pois (eka kuski otti), pesu ja kaikkien jalkojen kylmäys. Kamilla jäi talliin odottamaan kengittäjää. Muut hepat pääsivät takaisin laitumeen.

Tällä tuloksella kokonaispistemääräksemme tuli siis koulusta -33,9 ja esteistä 8 lisää eli -41,9. Koko harjoituskisoista oltiin tällä yhdeksänsiä, leiriläisten joukosta kuudensia. Erot kolmannesta kymmenenteen olivat kahden pisteen sisällä, joten jo yksi pudotus vähemmän rataesteillä olisi nostanut sijotustamme kolmanneksi. Puhtaalla rataestekokeella olisimme olleet toisia. Toisaalta kaikki saivat samanlaisen ruusukkeen, joten en ollut sijoituksesta murheissani. Kolmesta osakokeesta kaksi meni hienosti, joten tyytyväinenhän tähän pitää olla!

Leiri loppui tähän. Ruoan jälkeen pakkasin ja kohti kotia taas mukavalla välipysäyksellä.

GoPro-video tulee joskus kun saan sen editoitua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora