tiistai 7. heinäkuuta 2020

Leirin ainoa rataestetunti

Tiistain aamutunnilla oltiin (onneksi) taas jälkimmäisessä ryhmässä. Tänään luvassa rataesteitä (leirin ainoa rataestetunti) ja onneksi mentiin ulos. Pikkukentälle.

Hevosjako saatiin tehdä melko itsenäisesti. Olisin halunnut eilen kivalta näyttäneen Randan mutta se napattiin nenän edestä. Minulle jäi sitten Turo. Vaihto Kamillaan olisi varmasti onnistunut mutta mentiin nyt näin. Turollahan olen kertaalleen hypännyt myös 2 vuotta sitten.

Hain hepan ruunalaitumelta ekan tunnin kuskien kanssa samalla sisään. Helpotti että joku oli tunnistamassa oikean ratsun. Siinä vaiheessa itselläni oli takki päällä ja jotenkin hyydyin sillä matkalla täysin. Ei sieltä laitumelta NIIN pitkä matka talliin ole. Vähän ylämäkeä toki mutta huoletti vähän kun vedin niin piippuun. Onneksi jaksoin ratsastaa ihan normaalisti.

Kasailtiin ekalle ryhmälle esteet ja menin harjaamaan ratsuni. Luulin olevani jotenkin nopea mutta parikymmentä minuuttia meni siinä, että ratsu oli satulaa ja suitsia vaille valmis tunnille. Kävin vielä kurkkimassa vähän ekan tunnin hyppyjä. Auttaa aina jos tietää tehtävät etukäteen.

Mentiin tosiaan tänäänkin samalla 6 hengen ryhmällä. Kentällä kyytiin ja alkukäyntien jälkeen ruvettiin tulemaan heti pitkän sivun puomilinjaa ravissa. Olin toki ovela ja kävin kävelemässä heti kättelyssä kulmassa olevan vesilätäkön läpi. Ei sanonut siitä kovin suuria. Seuraavalla kierroksella mentiin jo ravissa. Hyvin osui.

Ravissa puomien välissä otettiin ensin pätkä käyntiä. Toiseen suuntaan siinä nostettiin laukka. Ratsu oli ihan hyvin hereillä ja toimi kivasti. Lätäköstä piti mennä aina läpi.

Suora linja tultiin kertaalleen kohti lätäkköä. Maltilliset 6 askelta. Puolessa välissä tajusin että väli jää muuten pitkäksi ja painoin kaasua. Venyi kuuteen. Meinasi tulla 7. Ope kommentoi tyyliin hyvin ratsastettu. Minä soimasin epätasaisia askeleita. Välin pituus sanottiin useampaan kertaan. Olikohan 21 metriä?

Kentän keskellä olevaa suunnanvaihtoestettä tultiin myös. Näppärää menoa. Vähän lisää tehoja taakse. Hyvin maltoin odottaa paikat. Kertaalleen taisi tipauttaa puomin.

Näistä tultiin yhdistelmät molempiin suuntiin eli enimmillään kaikki 3 putkeen. Ihan näppärästi meni. Jälkimmäiseen suuntaan eli lätäköstä pois ja pysty jälkimmäisenä sai kaasuttaa yhtä askelta vähemmäksi. Mentiin sekin kierros oikein siististi.

Luulin että olisi jo loppunut mutta me sennut saatiin vielä isommat esteet. Linja nousi metriin. Huomasi hyvin että oma tekeminen häiriintyi isommasta esteestä ja tyyli rapisi pois. Ekalla kerralla pudotettiin okseri. Muuten ok. Uudestaan. Nyt ei osunut paikka ja hassulla hypyllä taas pudotus okserille. Kuskilta putosi ohjat ja heilahdin vähän kaulalle. Silti ehdin välissä kasata itseni ja ratsastaa pystyn siististi.

Hoplaa!
©Caro

Uudestaan.

Ohje oli lyhentää hevosta. Vähän heikosti välillä kuulin käskyjä. Sain kuitenkin jotain tehtyä oikein sillä nyt päästiin molemmat esteet puhtaasti yli. Yhä vähän kankeaa eikä kovin ihanaa. Mutta kai se toistoilla paranee. Turo oli kyllä hyvä match tälle tunnille.

Loppukäynnit pyörähdettiin pihalla.

Ongelmia:
esteiden noustessa tuli ongelmia
3 pudotusta

Parannusta:
pikkuesteillä oli aika kivaa ja helppoa
vaihtoi laukat hyvin
meni empimättä lätäkköön
sain heräteltyä sopivasti liikkeelle ja aktiiviseksi

Leirikaverille kiitos videopätkistä isommilla esteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora