tiistai 28. heinäkuuta 2020

Tasaisempaa tuntumaa etsimässä

Tiistai-iltana oli taas tallipäivä Ratsukankaalla. Mennessä hämmästelin kun B-tunnilla oli vain 3 ratsukkoa. Sille tunnille kun ei ollut minulle tilaa! Kuulemma ratsastajat olivat vain jättäneet tulematta. Ehdotin että tunti pitää laskuttaa.

Menin siis illan viimeiselle C-tunnille eikä meitäkään ollut (onneksi) kuin 5. Ratsukseni sain ennalta tutun Vernan, joka oli jo aiemmalla tunnilla hommissa. Tänään päädyin laittamaan kannukset.

Verna tuntui aika pieneltä. Oli myös edelleen sangen epätasainen edestä enkä saanut tuntumaa pidettyä niin tasaisena kuin humma olisi halunnut. Kokeilin matkan varrella kaikenlaista. Nyt melko itsestään käteni hakeutuivat matalalle satulan lähelle. Mutta ultrakevyellä tai napakammalla tuntumalla tai vain ulko-ohjan tuella ei tullut mainittavaa parannusta. Jos yritin ratsastaa vain jalalla niin volteilla tamma oli ihan pää mutkalla väärään suuntaan. Yritin ratsastaa jalasta eteen mutta hepo oli vähän löysä ja reagoi huonosti. Raippaan vastasi välillä hyvin, välillä ei tapahtunut mitään.

Alkuun tehtiin volttikahdeksikkoa käynnissä, sittemmin vain ensimmäinen voltti käynnissä, muuten ravissa. Oikealle taivuttaminen oli hankalaa. Eikä Verna tosiaan muutenkaan ollut kuin pienenpieniä pätkiä tasaisesti tuntumalla. Tätä molempiin suuntiin. Muualle myöhemmin pari volttia lisää.

Laukkatehtävässä mentiin pääty-ympyrä ja loiva kiemura laukassa. Toiseen päätyyn raviympyrä. Verna piti vastalaukat hyvin. Ympyrällä pari kertaa pudotti. Kertaalleen ei halunnut nostaa laukkaa enää takaisin ja lopuksi vain pakotin tamman laukkaan kun oli ensin ihmetelty että tuleeko kakka tms. Ope varoitti että saattaa pukittaa raipasta. Pukkeja ei tänään näkynyt. Tehtävälle tullessa laukka nousi aina näppärästi. Loivalla kiemuralla piti johtaa kohti uraa. Laukassa ylipäänsä pyytää vähän enemmän eteen.

Loppuraveja keventäessä humma rupesi olemaan jo tasaisempi ja rennompi. Open mielestä laukka oli päivän paras osuutemme. Vaikkei Verna kovin tasainen ollutkaan niin oli se silti helpoin ja mieluisin näistä neljästä tallin hevosesta tähän asti. Tänään toki ratsastin itsekin vähän enemmän.

Humma oli kahden tunnin jäljiltä aika hikinen. Karsinassa pyöräytti itselleen purukerroksen kun olin viemässä varusteita pois. Pyyhin vain pään sienellä ja totesin että muusta ei tule sienellä hyvää. Tiesin että pihalla on letku. En tiedä menikö ihan sääntöjen mukaan mutta huuhdoin humman pihalla letkusta. Lopputulos oli parempi ja sain kaikki hiet pois. Kuivalastaukseen sain apua. Toki Verna meni heti tarhassa piehtaroimaan uudestaan. Se ei yllättänyt ketään.

Ongelmia:
kenttä pölisi hieman
en saanut pidettyä tarpeeksi vakaata tuntumaa
pudotti laukan pari kertaa pois
lopputunnista oli hyttysiä

Parannusta:
laukkaosuus oli tunnin paras anti
piti vastalaukat hyvin
ei pukittanut kertaakaan (edes raipasta)
loppuraveissa oli tasaisempi
kiltti hoitaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora