sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Rataesteitä aamuun

Sunnuntaina oli Avant-kisapäivä Turkalla. Aamulla oli lisäksi rataesteluokkia tarjolla. Sain luvan lähteä Rocolla avoimeen 80 - 90 cm luokkaan maastoesteille. Kysyttiin että tahdonko lisäksi hypätä sillä 80 cm rataesteet aamulla alle. Halusinhan minä.

Olin kerrankin ajoissa kisapaikalla ja olin heti ekassa luokassa liputtajana. Onneksi omistaja sai jonkun nakitettua hakemaan Rocon laitumelta. Ohje oli laittaa jotakin hepan suuhun ettei poistu kesken matkaa takaisin laitumeen. Tässä vaiheessa vähän tihutti.

Tallissa ei ollut tilaa, joten harjasin Rocon puomilla. Siinä se kärsivällisesti odotteli muutenkin.

Rataan tutustuminen oli ennen 70 cm luokkaa. Unohdin lopulta ottaa kuvan ratapiirroksesta. Suoria linjoja ja lävistäjiä. Kakkosvaiheessa poniteitä.

Lopulta verkkaan yläkentälle tuli kuitenkin vähän kiire ja alkukävelyt jäivät vähän lyhyehköiksi. Verkassa ravasin ja laukkasin ja yritin sekä herätellä hummaa että hakea sitä avuille. Lopulta hyppäsin esteet jälki-ilmoittautuneen vanavedessä. Ristikko kerran, pysty kahdesti ja okseri kerran. Olisin ollut ihan valmis radalle mutta luokka ei ollut vielä alkanut ja olinkin vasta neljäntenä.

Pyörittiin siis verkkakentällä. Välillä käyntiä, välillä ravipätkiä. Selvisi että hypätyt verkkaesteet eivät edes olleet kasikympissä. Sitten kisakentälle ruvettiin päästämään ratsukoita pikkuhiljaa. Meille vastaus oli ettei vielä kannata mennä.

Lopulta hypättiin 80 cm pysty vielä alle ja mentiin alas. Ensimmäinen ratsukko tuli pihalla jo vastaan ja pelkäsin että ollaan jo seuraavana vuorossa. Kävin hätäisesti kiertämässä kisakentän. Onneksi siinä olikin vielä yksi ratsukko välissä.

Oman vuoron koittaessa yritin herätellä laukan kunnolla päälle. Pikkuisen vaisuksi jäi yhä. Tervehdys piti tehdä muutamaan kertaan ennen kuin tuli vihellys. Lähes muistin reittisuunnitelmanikin aloitukseen.

Ykkönen ja kakkonen suht ok. Ei ihan priimat paikat mutta ratsastin. Heti kolmoselle tuli joku herpaannus ja lankku lähti matkaan. Se siitä voitosta ja kakkosvaiheesta (367.1) sitten. Seuraavana oli sarja, se meni onneksi ihan hyvin. Lopuksi vielä hyvin samanlainen suora linja kuin ykköseltä kakkoselle. Esteiden väritkin oli samoin. Roco nosti jalkansa yli eikä tullut enempää virheitä. Vähän harmitti että kakkosvaiheen tiukat tiet jäivät kokematta. Mutta näitä sattuu. Ei rusetteja siis.

Kisaajille tuli tänään paljon virheitä, joten nollanelosella sijoittui. Me oltiin toisiksi nopeimmat neloset ja tuloslistalla 9./21. Yllättävän hyvin siis.

Verkkailin Rocon pois ja purin sen puomilla. Meni vielä hyvä tovi ennen kuin humma mahtui talliin. Onneksi odotteli kaikessa rauhassa myös puomilla.

Satu videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora