maanantai 20. heinäkuuta 2020

Kisatiimin estetunti ABC:llä

Maanantaina täyttyi yksi haave kun pääsin vihdoin ABC:n toisen pitäjän (Päivi) estetunnille. Tosin aika työlästä oli saada tietoa mahdunko mukaan ja kuka opettaa. Viimeistään sunnuntaina lupasivat ilmoittaa ja maanantaina iltapäivästä vasta selvisi. Kelinä pilvinen +23°C.

Ratsukoita oli tunnilla 5 ja ekaa tuntia ei ollutkaan. Minulle osui ruunikko Bona-tamma, joka sekin paljastui paljon suuremmaksi kuin olin kuvitellut. N. 170 cm tämäkin (173 cm lukee tallin esittelyssä (instastory)).

Hoitaessa Bona oli kiltisti. Laitettiin Tonin satula, koska toinen estepenkki meni Antille. Töppöjalka-kuski joutui taas laittamaan kierteet. Kuskille ohjeeksi tuli että voi laittaa kannukset ja ottaa raipan.

Heti alkuun huomasin ettei humma oikein kuuntele. Ei halunnut pysähtyä maasta eikä ratsain. Valui vain pidätettä vasten.

Esteiden rakennusohje oli omille aivoilleni loistava: kaikkiin puomeihin, joissa on keltaista, tulee tolpat. Toiselle kentänpuoliskolle oli kasattu aikamoinen puomihärdelli. Mutta siitä löytyi siis puomi-pysty-puomeja neljästä eri paikasta ja lisäksi okseri.

Alkuverkka mentiin itsenäisesti. Itseltäni vähän puksuttelua. Yritin herätellä hummaa liikkeelle. Sanoisin että takaosan työntö oli puutteellista eikä siksi tasoittunut tuntumalle. Oli parempia hetkiä mutta ratsu oli vähän luikura. Kenttä pölisi pahasti ja saatiin onneksi vallata koko (tyhjä) kenttä alkuverkkoihin. Auttoi siihen ettei tarvinnut ratsastaa pölypilvessä.

Laukkoja ei taidettu ottaa alle ennen kuin tultiin ravissa vuorotellen ensimmäiselle verkkatehtävälle. Puomi ja miniristikko. Siitä laukalle. Tultiin kolmesti. Sen jälkeen siitäkin taisi tulla puomi-pysty-puomi ja tultiin se kahdeksikolla vuorotellen. Tämäkin kahdesti. Eka kerta meillä oli oikein siisti ja laukat vaihtuivat. Toisella kierroksella paikat jäivät kauemmas ja tamma taisi vaihtaa vasta askeen jäljessä. Lisäksi sääteli vauhtia vähän omiaan.

Koko tehtäväkierros tultiin kolmesti. Ensin pikkukorkeudella (50?), sitten ehkä jo vähän isompana ja lopuksi takaperin. Korkein mittaamani este purkaessa oli 75 cm okseri.

Vasemmalta sisään, suoralla pysty, oikealle, lävistäjällä pysty, toisella lävistäjällä pysty, takasuoralla okseri ja etusuoralla pysty ja suunnanvaihto. Kaikissa taisi olla yhä puomeja edessä ja takana. Okserissa ehkä ei?

Pääosin suoritettiin ihan näppärästi. Saatiin ehkä vain yksi sakkokierros kun laukka ei vaihtunut ja korjaus valui melko pitkäksi lähes seuraavalle esteelle. Ohje oli jatkaa paremmin suoraan. Mutta hyvin laukat open ohjeilla vaihtuivat. Paino uuden suunnan sisäjalalle (omalle) ja uudesta sisäohjasta hölläys hypyssä. Taisin jotain johdellakin. Keskimmäinen kierros oli omasta mielestäni siistein. Vikalla humman hypyt tulivat jotenkin enemmän ylös.

Loppuhölkässä tamma kulki kauniimmassa muodossa. Muualla ei kommentteja juuri tullut kuin tehtävällä. Tuntui että ope oli tänään oikein kilttinä ja korrektina. Odotin vähän enemmän huutia. Toki ihan perussiististi suoritimme mutta olisi siinä varmasti ollut enemmänkin korjattavaa. Bona oli ihan ok. Sivusta taitaa näyttää tasaisemmalta kuin mitä selkään tuntuu. Odotin ehkä siltäkin jotakin enemmän. Kun tuntikaveri kysyi tunnin jälkeen että kumpi oli kivempi hyppykaveri, Musti vai Bona, niin en osannutkaan vastata sukkana. Molemmat olivat ok mutta kumpikaan ei sytyttänyt suurempia tunteita.

Ongelmia:
tallin viestintä
alkuun Bona ei ollut kovin tarkka vastaamaan pidätteisiin
kenttä pölisi pahasti
ötökkä lensi silmääni

Parannusta:
kiltti hoitaa
saatiin häröillä koko kentällä
Bona vaihtoi laukat näppärästi
loppua kohti sain nappuloista paremmin kiinni
ihanan lämmintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora