maanantai 6. heinäkuuta 2020

Ulkotuelle kenttäkavalettitreeneissä

Maanantain leiripäivän jälkimmäinen tunti oli puomi/kavaletti. Välissä syötiin eväät ja sitten oltiin taas jälkimmäisessä ryhmässä (sama porukka, 6 henkeä). Taas onnekkaasti ratsuni (Rontti) oli jo valmiina. Hummalle vähintään kolmas tunti tänään. Oltiin maneesissa.

Tänään heti alkutunnista teroitettiin ulkoapujen tärkeyttä. Varsinkin tällaisilla kelmeillä puomitehtävillä (tai vielä hankalammilla maastoesteillä). Alkuverkassa heräteltiin hummat liikkeelle ja laukkailtiin päädyissä puomien yli ympyröillä. Ei mikään kovin virkku saati lyhyt ratsu. Sain kuitenkin ulko-ohjan pidettyä kädessä ja humma kääntyi. Eteenherättely jäi vähän vajaaksi. Rennot kädet ja jalat taakse oli open ohje.

Hommat aloitettiin katsomopäädyssä oikeassa laukassa. Ensin pääty-ympyrällä puomin yli. Sitten isompi kuvio kentän keskellä olleen kavalettineliön yli kulmasta. Eli vierekkäiset kavaletit yli innarina. Edellinen ryhmä sai huutia liian aikaisin kääntämisestä. Minulle tuli vähän sitä samaa. Lisäksi olin taas liikaa sisäohjan rakastaja enkä osannut hellittää siitä kunnolla. Tehtävällä en ehtinyt sitä miettiä mutta muualla hetkittäin huomasin tätä.

Tultiin melko monta kierrosta ennen kuin riitti. Onneksi tähän sentään humma imi ja liikkui asiallisesti. Heti jos ei liikkunut niin suhisin sitä enemmän eteen.

Omaa vuoroa odotellessa hain Ronttia ulko-ohjan tuntumalle ja kääntelin suorana käynnissä. Tässä vaiheessa tuli niskaan (katolle) kunnon sadekuuro eikä hetkeen kuullut opetusta.

Toiseen suuntaan taidettiin tulla heti tehtävärata. Vasen kierros ja takapäädystä aloitus. Ympyrä päätyyn kapean puomin yli, tätä pyörittiin kunnes sai aloittaa. Siitä sitten kulman yli. Seuraavalla kierroksella pitkältä sivulta lävistäjällä neliöstä suoraan läpi ja laukanvaihto. Perään kaarevalla linjalla puomi. Toisesta päästä taas kulman yli. Sitten puomi ja kaarevalla linjalla neliöstä suoraan läpi. Sekä vaihto.

Meillä ei ollut ihan tyylikkäintä ja yhä kulma oikeassa kierroksessa oli hankala. En muista tultiinko joku kohta sakkona. Laukka ei ainakaan vaihtunut vasemmasta oikeaan kuin vasta joskus puomilla. Kuvittelen johtaneeni. Jälkimmäinen taisi vaihtua. Ope vaikutti tyytyväisemmältä suoritukseemme kuin minä itse.

Seuraavalla kierroksella taidettiin tulla vain lävistäjät puomien kera. Ensimmäinen laukka ei vaihtunut sen paremmin. Tein kuitenkin hyvät tiet. Jälkimmäinen vaihtui mutten ole varma tuliko vasta askelta liian myöhään. Laukassa Rontti oli loppuun asti vähän pitkä pötkylä. Onneksi tosiaan eteni tehtävillä paremmin.

Loppuraveihin tasoittui ravissakin tuntumalle. Sai ruveta ravailemaan heti oman suorituksen jälkeen. Tässä sain itseni taas monesti kiinni siitä etten osannut höllätä sisäohjasta tarpeeksi. Suurempia kommentteja ei taidettu saada.

Loppukäynnit mentiin yllättäen ulkona. Vasta pihalle mennessä huikkailtiin open kanssa loppupalautteet. Tahtoisin keskustella näistä jokusen lauseen enemmän.

T-paidassa tarkeni niukasti. Pyörittiin pari lenkkiä pihalla ja sitten maneesissa alas selästä. Olin yllättynyt että olin ratsailla vain n. 51 minuuttia.

Poishoitaessa humma oli ihan asiallisesti. Varustaessa ei pidä satuloinnista ja kommentti oli että saattaa oikeasti purra.

Hummat vietiin laitumelle. Sadekuuro tuli niskaan ja kasteli meidät.

Ongelmia:
sadekuuro
vähän pitkä ratsu
olisi voinut olla vähän säpäkämpi
pidin liikaa sisäohjasta
oikealle kääntäminen oli hankalampaa (käänsin liian aikaisin?)

Parannusta:
imi tehtävillä paremmin eteen
sain tehtyä pääosin hyvät tiet
loppuravissa oli aika kiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora