lauantai 25. heinäkuuta 2020

Ei paras koulukisapäivä

Lauantaina oli seurakoulukisapäivän vuoro Kamillalla. Verkkaluokaksi he B ja sitten sama CCI/CIC* (he A) kuin mentiin leirikisoissa pari viikkoa aiemmin.

Sain onneksi taas kyydin tallille. Satoi vettä. Yöuneni jäivät epähuomiossa reilu neljään tuntiin. Pari enemmän olisin ehkä pystynyt järjestämään.

Ensin viriteltiin kouluaidat paikoilleen. Kyllä vaan apulanka auttoi paljon ja nopeasti. Sen jälkeen oli hetki aikaa syödä, viritellä varusteet valmiiksi ja opetella ensimmäinen koulurata (helppo B:5). Aloittelin sen tankkaamista jo yöllä.

Hain Kamillan C-luokan tauon aikana sisään eli n. 1,5 tuntia ennen omaa starttiani. Kuvittelin että aikaa on roimasti mutta humman puunaamisen jälkeen olikin jo aika laittaa omatkin kamppeet niskaan ja hilautua verkkaan. Menin takki päällä maneesiin ja sinne se oli pakko riisua. Pelkkä kisapoolo olisi ollut vähän turhan niukasti, joten seurapusakka sai kelvata päällysvaatteeksi. Rainlegseistä en malttanut luopua.

Ensimmäinen verkka jäi vähän niukaksi. Oma vuoro oli kuudentena ja luokan alkaessa menin maneesiin. Toinen oli jo radalla kun olin saanut vasta kavuttua ratsaille. Kamilla oli vähän löysä enkä saanut sitä viriteltyä kunnolla hereille. Laukassa tamma oli mutkalla ja ravissa edestä epätasainen. Käynnit menivät passitahtisiksi ja yritin tehdä väistöjä. Ravivoltit levisivät turhan suuriksi enkä päässyt hienosäätöön.

Pihalle menin vasta kun oma valmistautumisvuoroni rupesi koittamaan. Epäselvää oli saanko mennä jo ison kentän puolelle mutta menin silti (siellä oli vielä meitä edeltävä) ja saanko pitää siinä raippaa (sehän oli vielä kädessä). Pudotin raipan varmuuden vuoksi pois ja humma lässähti vielä puoli pykälää. Ei tainnut haluta nostaa enää laukkaa. Taisi olla tässä kun kysyin että näyttääkö Kamilla löysältä. Ei kuulemma näyttänyt.

Tarkoitus oli katsoa yksi suoritus alle mutta se unohtui. Ennen kuin kunnolla tajusinkaan, oli jo oma aika mennä aitoihin.

Kevensin ravia ja näytin tuomaripäädyn hepalle. Jotakin kuvioita taisin tehdä. Itse rata meni ihan ok ilman rikkoja ja unohduksia. Mutta oli jotenkin vaisu. Vain käynnissä Kamillalla oli kiire. Ravi oli kuulemma epätahtista enkä tätä edes huomannut. Prosentteja tuli 60,192. Ei kovin yllättävää. Tuloslistalla puolenvälin paikkeille. Päivän ainoan treeniperuutuksen tein ekan radan jälkeen.

"Paljon hyvää, mutta hevosen liikkumiseen toivoisin jäntevyyttä. Tuntuma vakaammaksi."

Tallikaverille kiitos videoinnista:
 
 
Käytin Kamillan karsinassaan luokkien välissä. Pihalla tihutti ja aikaa oli vähän liikaa kävelemiseen ja liian vähän että humman olisi riisunut. Kävin kysymässä vinkkejä seuraavaa rataa varten. Kuulemma jatkuvasti puolipidätteitä ja kuolain pienessä liikkeessä. Sekä ennen radalle menoa kunnon herättely. Jos ei lähde jalasta eteen niin raipalla.

Jälkimmäiseen verkkaan oli aika sopivasti aikaa. Tosin nyt oli helpompi arvioida aikataulu, koska olin vikassa luokassa ekana eli tarkka lähtöaika (14.10) oli annettu.

Hetken pyörittelyn jälkeen Kamilla rupesi kulkemaan verkassa aika kivasti. Ravissa kantoi itsensä ja pysyi tasaisena ja kevyenä. Raviin sai jo vähän leiskuntaakin. Laukat nousivat hyvin mutta laukassa kulki aika mutkalla. Tein pätkät vastalaukkaakin molempiin suuntiin. Käynti tuntui taas epäilyttävän passimaiselta mutta pysähdyksissä malttoi onneksi seistä aloillaan.

En pitänyt kiirettä pihalle menon kanssa. Luokassa taisi olla joku jälki-ilmottautunut, joka ehti mennä ja lopettaa ennen kuin ehdin ulos asti. Nyt pikkukentällä herättelin Kamillan liikkeelle, pudotin raipan pois ja sain kuulemma mennä jo aitoihin valmistautumaan. Melko pian tuli lähtömerkki.

Alku oli ihan hyvä, tai niin ainakin luulin. Harmi että heti jälkimmäisellä eli oikean kierroksen voltilla Kamilla rupesi sakkaamaan. Hienosäätöyrityksistäni nosti laukan. Oltiin poikittain ja laukassa. Laskin tämän ekaksi rikoksi vaikka siitä oli annettu kiltisti vitonen. Videolta en laukkaa huomaa. Se kuitenkin sotki pasmani sen verran että unohdin käyntisiirtymän. Lävistäjällä tuli vihellys. Meni hetki että tajusin mikä meni pieleen. Jos tuomari puhui jotakin lävistäjästäkin niin sitä en kuunnellut kovin tarkasti. Selvisi nimittäin vasta paperista että ohjelma oli muuttunut tässä parissa viikossa eikä lävistäjää saa enää keventää! Siitä siis toinen väärinratsastus. Pahus! (Oikea vastaus lienee että nämä olivat koulukisat ja kenttäkisoissa ohjelmasta on eri versio kevennyksellä. Opinpa taas uutta.)

Eivätkä vastoinkäymiseet loppuneet tähän vaan Kamilla rikkoi jälkimmäisen vastalaukan uralla. Himputti! Verkassa sain suoralla nostettua nätisti vastalaukan. Nyt meni kaksi kirjainväliä kun yritin korjata laukkaa. Ehkä tuli juuri se yksi laukka-askel, jotta sain siirtymisen raviin tehtyä pisteessä. Nelonenhan siitä tuli mutta ravinumeroihin ei onneksi vaikuttanut. Yritin kuitenkin pysyä positiivisena ja iloisen näköisenä. Tämä tuomari ei sitä arvostanut.

Menin maneesiin loppuhölkkäämään ja siellä Kamilla kulki ravissa sangen kivasti. Oma arveluni ei nakannut kauas kun veikkasin radasta n. 58 %. 58,283 tuli. Ja reilusti hännille. Ei olisi auttanut vaikkei olisi tullut rikkoa eikä väärinratsastuksiakaan. Väärinratsastuksista lähti uuden säännön mukaan 1,5 prosenttiyksikköä. 60 pintaan oltaisiin voitu päästä mutta tuloslistalla ei oltaisi noustu. Eli lähes 8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin pari viikkoa sitten leirikisoissa.

"Raviohjelma hieman nihkeä ja tahtiongelmia. Laukassa paljon hyvää. Harmilliset unohdukset."

Tallikaverille kiitos tästäkin videosta:
 

Ei ollut kovin iloinen olo näistä suorituksista. Ehkä eniten jäi harmittamaan että itse kuvittelin raviohjelman olevan meidän varmin osuutemme ja se oli kommentoitu nihkeäksi. Mutta tällaista tämä välillä on. Erityisen huonoksihan näitä ei voi laskea mutta hyvään toki tähdätään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora