torstai 23. heinäkuuta 2020

Keula ylös!

Torstaina hilasin itseni Oulusta Suonenjoelle. Illaksi järjestyi estetreeni Kamillalla. Tavoitteena siis haalia kvaalit kenttäkisoja varten kasaan. Helpointa on yrittää kotikisoissa. Samalla sulloin itseni näemmä myös koulukisoihin mutta niihin mennään melko kylmiltään.

Torstaina illasta tihutellessa kasattiin ensin esterata isolle kentälle. Kovasti samantyyppinen rata kuin viimeksi oli leirikisoissa. Tosin onneksi kasista tuli tällä kertaa pysty.

Siitä sitten varustamaan humma loppuun ja käsky kävi että ensin maneesiin. Oltiin samalla myös 4-vuotiaalle ponille turvana. Verkkasin maneesissa ja olin näemmä unohtanut miten kouluratsastetaan. Nyt Kamilla ei tullutkaan pyöreäksi vain ottamalla ohjat käteen. Käynti meni herkästi passimaiseksi ja ravissa oli epätasainen edestä. Laukka tuntui selkään parhaalta mutta tuskin oli ylämäkeen kuten piti.

Maneesissa meni ihan hyvä tovi. Siitä sitten lopulta takakautta maneesin ympäri kentälle. Pikkukenttä oli aika läärä muttei onneksi uponnut pahemmin. Siitä käveltiin vain läpi. Isolla ravasin ympäriinsä, myös lätäkköjen läpi. Ei ollut liukasta eikä kovin upottavaa. Laukassa Kamilla liikkui vielä ihan ok.

Käsky oli tulla kakkonen pari kertaa. Jo ekassa hypyssä tajusin että suunnitelmani vähän pidemmistä jalustimista oli huono. En päässyt hyppyyn kunnolla mukaan. Sama juttu vielä uudestaan. Tultiinkohan vielä kaareva linja 2 ja 3, jonka jälkeen oli pakko lyhentää jalkkareita. Yhä oli välillä vähän kömpimistä esteistä yli.

Jalkkareissa ei ollut reikiä, joten pyöräytin kierteet. Sen jälkeen oleellisin taika-asia opetuksessa oli että hummalta pää ylös. Kunnon pidäte ja keula kevyeksi. Ei kuulemma haittaa vaikka katselisi yläkautta silmiin. Tämä auttoi ja mönkimisen sijasta rupesi tulemaan parempia hyppyjä. Tosin kertaalleen kuski kävi taas korkeuksissa. Ja esteelle jalka kiinni.

Hyppely oli aika tehokasta. Tultiin lopuksi rata ehkä ysikympissä. Joku kolahti mutta mikään ei tainnut pudota. Vitosen ja kutosen linjalle sammui. Kasin ja ysin väliin taisi tulla taas väärä laukka.

Sakkona seiska, lisäksi olikohan kakkoselta kolmoselle ja vitoselta kutoselle. Nyt tuli asiallisia hyppyjä oksereille ja kutosellekin oikealla askelmäärällä etenevä hyppy. Kuski puuskutti aika pahasti. Kevyttähän tämä ei edelleenkään ollut. Mutta nyt sain paremmin Kamillan hyppynappuloista kiinni.

Ei tultu enempää. Kävelin hetken pihoilla ja lopulta loppuhölkättiin toisen junnuponin seurana maneesissa. Ei vieläkään mitään kaikista ihaninta kouluravia.

Välissä keräilin kasoja maneesista ja lopuksi hyppäsin vielä ratsaille ja käveltiin kentällä pitkin ohjin ponin hypätessä.

Kello oli lähemmäs puoli yksitoista kun lopetettiin. Eli hyvin pikainen loppuhoito. Onneksi Kamilla ei ollut pahasti hikinen. Pahimmassa kunnossa olivat suojat, jotka vain harjasin.

Ongelmia:
yhä todella rankkaa

Parannusta:
löytyi parempia hyppyjä kun keulan sai keveämmäksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora