sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Neloselta nelonen

Sunnuntaina oli kisapäivä Äimärautiolla. Ratsukseni sain siis kertaalleen testatun Lissun. Vasta lähtölistoista selvisi ettei humma menekään mitään alle. Ilmolistoissa luki 60 cm toisella kuskilla. Mieluusti olisin mennyt sillä sitten itse kaksi luokkaa. Mutta nyt siis vain 70 cm.

©Siiri Salmi


Talkoilin parissa ekassa luokassa liputtajana. Humma ilmestyi karsinaansa sillä aikaa kun kävin vaihtamassa omat varusteet. Taas oli vähän luihuna, joten harjasin kypärä päässä. Ei niin haitannut heiluvat takajalat.

©Hanna Moisanen


Laitoin ensin satulaa ja suitsia vaille valmiiksi ja kävin kurkkimassa 60 cm luokkaa. Radan kävelin jo sitä ennen yhteisessä rataan tutustumisessa. Toki taisi meille olla omakin mutta virallinen tiedotus siitä meni ohi.


Ratapiirros.


Lähtönumeromme oli yhdeksäs ja aikataulu oli ihan passeli. Vähän ennen luokan alkua talutin Lissun verkkaan. Maneesin takakautta. Sileän verkka (max 8) oli maneesin yksäripäädyssä, esteverkka ratsastuskoulun päädyssä (max 8) ja kisat siis uusitulla kentällä.

©Siiri Salmi


Kävelin hetken ja sitten ravailin ohjat tuntumalla. Lissu oli reipas mutta kuitenkin kuulolla. Vain vähän päänheilutuksia. Lupa esteverkkaan tuli melko pian enkä sännännyt sinne ihan heti. Laukat menin tekemään vasta sille puolelle.

©Siiri Salmi


Verkkasin laukassakin ihan tovin. Tai siis pidempään kuin yleensä mutta edelleen tolkullisesti. Vähän temponmuutoksia ja ympyröitä.

©Siiri Salmi


Ristikon tulin lopulta kerran ja pystyn kolmesti. Kummasti taas unohdin johtaa, joten laukat vaihtuivat hypyissä vääriksi lähes joka kerta. Otin myös yhden melko vinohypyn. Näytti kaikesta huolimatta tulevan Lissulle yllätyksenä mutta yli meni eikä tullut erikoisliikkeitä perään. Taisin jokusen voltinkin tehdä ja hyvin kääntyi.

©Siiri Salmi


Kävelin hetken ja ennen kuin mentiin portille valmistautumaan hyppäsin vielä pystyn ja okserin. Hyvin meni. Lissulla on yhä oikein kiva hyppy istua.

©Siiri Salmi


Viime hetken vinkiksi aiemmalta kisakuskilta tuli, että siniset esteet kannattaa käydä näyttämässä. Kun päästiin radalle niin näin tein. Ei välittänyt sinisestä eikä vähän vähemmän sinisistä. Mitään kovin erikoisia härpäkkeitä esteissä ei ollut. Ravasin sekä aidan vierestä varjojen läpi että mentiin katsomon ohi molempiin suuntiin. Kenttä oli ihanassa kunnossa!

©Siiri Salmi


Laukka taisi olla päällä jo ennen lähtömerkkiä. En lähtenyt ympyröimään vaan menoksi. Jalka kiinni ja ykkönen yli. Myötälaukka! Vähän katsoi ihmisiä kutosen kohdalla mutta mahduttiin esteen ja aidan välistä. Sininen kakkonen empimättä. Kolmonen yli. Ei mitään erikoisempaa ennen nelosta. Ehkä aavistuksen kiihtyi. Sille ei enää jalat nousseet ja otettiin puomi mukaan. Harmillista. Vitoselle kaareva tie ja hyvä kaari kutoselle. Kohti seiskaa vähän kiihtyi ja sen jälkeen olikin jo kovin menossa. Siihen loppui meidän ratamme eikä päästy kisaamaan voitosta. Veikkaan että Lissulla olisi saattanut saada hyvinkin kilpailukykyisen ajan jos oltaisiin menty suunnitelmieni mukaan.

©Siiri Salmi


Laukattiin porttia kohti ja taas Lissua vähän hermostutti kun joutui hidastamaan. Silti sen selässä oli kivan turvallinen olo.

©Siiri Salmi


Käytiin hetki hölkkäämässä ja kävelemässä sileän verkassa ja sitten humma talliin. En ehtinyt kuin pyöräyttää sen pesupaikalle kun selvisi että Lissun hommat jatkuvat. Kylmäys vaihtuikin vain estekamojen purkuun. Sen jälkeen kuski oli vapaa talkoilemaan loppukisat kun enempää ei tänään päässyt hyppelemään.

©Siiri Salmi


Tuloslistalla oltiin 17./23. Kiva olisi ollut mennä vielä toinenkin luokka. Toki tämä taisi olla vasta Lissun ensimmäinen 70 cm kisaluokka. Mutta kyllä tuon kokoisella kuusivuotiaalla pitäisi ainakin ysikymppiä mennä heittämällä.

©Siiri Salmi


Oli kiva kisapäivä ja mukavia ihmisiä. Kiva oli nähdä sekä liuta vanhoja tuttuja että tutustua uusiin!

Hasna kuvasi ratamme, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora