maanantai 1. heinäkuuta 2019

Videointikoulutunti leirin alkuun vyöryen

Einolan leiri alkoi taas koulutunnilla. Tällä kertaa toivoin ensimmäiselle tunnille Topin. Uusi tuttavuus. Vähän harmitti ettei Hanttia ollut enää olemassa vaan se oli lopetettu jalkaongelmien takia. Keli oli n. +23°C ja oli aurinkoista. Ratsukoita taisi tunnilla olla 7. Heti ensimmäinen koulutunti videoitiin tallin puolesta ja katsottiin illalla.

Laitettiin humma porukalla kuntoon ja oli kiltisti. Ratsailla tajusin että oli väärin puhua ponista. 156 cm korkea ja leveä kuin mikä. Liian leveä minun jaloilleni. Koulusatulassa olisin voinut pidentää jalustimia yhdellä mutten jaksanut.

©Venla

Käynnissä oli reipas, ravissa kiireinen. Kaikissa piti rauhoittaa. Ensin tehtiin väistöjä ja ravisiirtymiä. Huomasin että pukittaa lautasilla olevista paarmoista. Hätiköin itse vähän liikaa alkuun. Lopulta maltoin tehdä väistötkin ajatuksella. Välillä meni ihan ok, välillä kiirehti, hidasti, ei poikittanut tai heilutteli päätään. Ei kovin tasaista.

Ravissa piti rauhoittaa menoa. Levitä käsiä, pyöreämmälle niskalle. Välillä onnistui, välillä huonommin. Sitten tehtiin ravivoltit joka kulmaan ja suorat laukassa. Laukat olivat tasapainotonta kaahotusta, tai siltä ainakin tuntui selkään. Ohjat olivat liukkaan tuntuiset ja valuivat käsistä. Välillä humma nyki päätä alas ja pelkäsin että kaadutaan. Itse menin ohjien mukana etukenoon. Ope ohjeisti laukkaamaan hitaammin ja voltilla. Kuvittelin ettei Topi pysty laukkavolttiin mutta olin (onneksi) väärässä. Voltilla meni vähän paremmin kunhan päästiin laukkaan. Pitkillä sivuilla kiihtyi ja vyöryi välillä kavereiden volttien keskelle. Oli rankkaa!

Toiseen suuntaan tehtiin vastalaukkoja. Me vain nostoja pitkille sivuille. Yllättävän ok.

Loppuravissa oli parempi ja tasaisempi. Hikosi ihan läpimäräksi ja naama oli vaahdossa. Vähän kävi seuraavan tunnin ratsastajaa sääliksi kun humma tuntui väsähtäneen jo puolen tunnin kohdalla. Minäkin vain odotin että koska tämä loppuu.

Topi jatkoi siis seuraavalle tunnille. Taas tunnista jäi sellainen olo etten osaa ratsastaa mutta nyt en ottanut sitä niin vakavasti. Ope luultavasti kirjoitti lappuunsa että taivuta vielä huolellisemmin. Siihen yritin keskittyä lopputunnista.

Ongelmia:
ratsu tuntui vyöryvältä
en ehtinyt kuunnella ohjeita
keskittyminen meni enemmän selviämiseen kuin ratsastukseen
käsissä tuntui pitkään tunnin jälkeen

Parannusta:
meni vaaditussa askellajissa
oli kiltti

Pari klippiä menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora