keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Kankitunti kangitta

Keskiviikon iltapäivätunti oli ns. kankitunti ja toiveratsuni oli perinteisesti Lilja. Oltiin kuitenkin heppajaon aikaan lisäestetunnilla, joten tarjolle jäi Rosa ja Ali. Olin vähän sitä mieltä että Alillakaan minun ei tarvitse tällä leirillä ratsastaa (eikä Patulla eikä Vellulla), joten päädyin Rosaan vaikkei sille kankia saanutkaan.

Rosa oli valmiiksi hommissa. Alkutunnista oli nyt aavistuksen vyöryväisempi kuin eilen. Ohjelmassa oli mm. raviympyrältä käyntisiirtymiä. Tein itsekseni lisää käyntisiirtymiä kun vyöryi enemmän. Auttoi lopulta. Helpotti myös kun istuttiin harjoitusraviin ja sain humman paremmin istuntani otteeseen. Testasin vähän skaalaa ja pyysin myös välillä enemmän eteen ja sitten taas kiinni.

Tehtiin myös raviväistöjä. Ihan ok mutta taisin itse punkea vähän liikaa. Niissä tuli vähän käsille.

Laukkoja mentiin oikein pitkät pätkät ja siinä oli kivan tasainen ja raameissa. Ja jos valahti etupainoiseksi niin sain laukan sisällä korjattua. Pitkillä sivuilla monesti keveni. Ope antoi vinkin että kun on laukassa noin hyvä niin voin ajatella ympyrän avoimilla sivuilla takaosan väistätystä ulos. Rosa teki senkin näppärästi. Rupesin siinäkin pyytämään vähän isompaa laukkaa. Ei pahasti valahtanut alas. Säätyi kun pyysin.

Loppuun mentiin hetki harjoitusravia. Ei vyörynyt laukkojen jälkeen. Ensimmäinen ravisiirtymä oli oikein siisti. Taas meinasi vähän herpaantua keventämisen myötä mutta paransin muutaman askeleen alasistumisella eikä pahempaa valahdusta tullut. Oikein kiva tunti taas.

Ratsua purkaessa huomasin että satulavyö oli hiertänyt kainalon auki.

Ongelmia:
alkuun oli vähän vyöryvämpi
satula taisi olla liian edessä, vyö hiersi kainaloon

Parannusta:
laukat sujuivat ihanan helposti
ei painanut käsille

Jenni kuvasi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora