tiistai 23. heinäkuuta 2019

+27°C ja parempaan päin

Tiistaillekin sain onneksi järjestymään opetusta. Saatiin Hempan kanssa yksäri. Keli oli puolipilvinen +27°C eli hyvin tarkeni.

Hemppa löytyi pihatosta sisältä. Ruunien lepohetki. Selvästi tarpeettoman paljon paarmoja pihalla. Kuolaimet menivät tänään sujauksessa suuhun mutta selkäännousujakkaran viereen pysähtyminen ei napannut vaan kääntyi poikittain. Olin onneksi jo vetreytynyt sen verran että sain aika kaukaa loikattua kyytiin. Suoristaminen penkille kun ei näyttänyt auttavan ja kääntyi aina uudestaan.

Alkuun taivuttelin pitkähköllä ohjalla ja hain lähinnä sitä että pää kääntyy molempiin suuntiin. Opetuksessa käskettiin raville sekä lyhentää ohjat. En ollut itse ehtinyt vielä ajatella sinne asti. Kun en pahemmin vaatinut mitään niin ravasi ihan asiallisesti. Enkä juuri muistanut suoristellakaan. Melko pian otettiin laukatkin ympyrällä. Kunnolla eteen eikä tarvinnut pitää vielä kamalan lyhyenä. Ihan asialliset laukat. Tosin tuntui siltä että vain matkustin eikä humma ollut yhtään avuilla.

Lepohetken jälkeen ruvettiin tekemään siirtymiä ympyrällä. Tykkäsin aiheesta. Ensin käynnin ja ravin välillä. Käynnissä sai päästää vähän pidemmälle kaulalle. Käveli kuulemma koko tunnin oikein hyvin. Tässä vaiheessa istuin ravissa alas. Ravissa sitten nyki ohjia ja kun en höllännyt pidemmälle ohjalle ja pyysin eteen niin oli sitä mieltä ettei voi liikkua. Pikkuhiljaa nykiminen väheni mutta aika pitkään meni että rupesi tulemaan siistiä. Molempiin suuntiin oli aika samanlaisia ongelmia. Itse yritin pitää turpaa alhaalla sisäohjasta pitämällä (ei näin!), joten kumpaankin suuntaan kaula oli liikaa mutkalla. Oikea ohja oli tyhjempi mutta lopputunnista sinnekin rupesi löytymään ratsua. Aktiivisempia ja nopeampia takajalkoja kaivattiin.

Tehtiin siirtymiä myös ravin ja laukan välillä. Nosti laukat nätisti pyynnöistä mutta tasaisuuden kanssa oli ongelmia. Ja mieluummin lyhensi laukkaa kuin pudotti raviin. Ravissa piti ajatella eteen mutta herkästi ponnahti takaisin laukkaan. Pari kertaa oli pakko keventää kun ravissa kiihtyi eikä ravannut selän läpi. Välillä mentiin myös ilman raippaa ja simuloitiin ratatilannetta. Sanoin että mikäli Hemppa ei ole kunnolla avuilla vaan tuollainen matkustelen-löysä niin radalla vain hyytyy ja nykii ohjia. Ope muistutti että kyseessä on vain helppo C mutta itse olen sitä mieltä ettei siellä kannata tahallisesti ratsastaa yhtään sen huonommin kuin pystyy.

Vasemmassa laukassa Hempalla meni vastustelu vähän turhan pitkälle eikä mennyt enää jalasta kunnolla eteen. Sain raipan takaisin. Samalla noutoreissulla tein kaksi käyntivolttia, jotta sain ratsua vähän taipumaan ja rennommaksi. Se auttoi ja laukkakin toimi sen jälkeen paremmin. Siirtymätkin paranivat lopulta sangen rennoiksi molempiin suuntiin ja kierroksiin.

Siitä oli hyvä jatkaa loppuraveihin. Mokoma nyki vielä siinäkin alkuun mutta sitten onneksi tasoittui. Muutamat suunnanvaihdokset ja pysyi tuntumalla ja pyöreänä. Ravasi aktiivisesti ja ryhdikkäänä. Minä pohdin että onko tämä vertymiskysymys. Ainakin takaosan työnnön parantuessa nykiminenkin vähenee.

Hyvin Hemppa jaksoi keskittyä hommiinsa paarmoista huolimatta. Kävivät välillä haukkaamassa kuskiakin. Loppukäynnit käytiin tiellä ja pellolla. Hepo oli taas ihan läpimärkä. Pesun kautta takaisin pihattoon ja siellä meni muutaman kaverin luokse sisätiloihin.

Huomenna treenit jatkuvat ja nyt on taas odotukset korkealla että huomenna on hyvä. Hellekeliäkin taas luvassa.

Ongelmia:
nykimistä
pari kertaa ravikinastelusta nostikin laukan
kenttä pölisi vähän

Parannusta:
pakki ei jumittanut päälle missään vaiheessa
siirtymät paranivat
lähes koko tunnin oli pilvessä ja siten vähän vähemmän paarmoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora