lauantai 6. heinäkuuta 2019

Päivä 1, suoruutta, aktiivisuutta ja rentoutta

Lauantaina menin ratsastamaan Hempan itsenäisesti tuntien jälkeen. Edellisestä kerrasta oli ehtinyt vierähtää lähes kuukausi ja kelikin oli pilvinen +14°C. Ei siis mitään kovin hehkeää luvassa.

Hemppa oli ollut päivällä tunnilla ja löytyi uusien kavereiden kanssa pihatosta. Tuli kiltisti vastaan mutta samalla ovenavauksella luikahti yksi poni väärälle puolelle. Onneksi Hemppa oli fiksu ja ponikin antoi kiinni. Millä lie kääpiöillä ratsastin leirillä, sillä Hemppa tuntui kasvaneen taas 10 cm ja näytti harjatessa suurelta.

Humman motivaatio oli vähän vähissä eikä meinannut jaksaa kävellä perässä kun siivosin kentän käyttökuntoon ennen ratsautumistani. Hyppäsin pitkästä aikaa väärältä puolelta selkään. Ei tainnut tajuta mitä tapahtuu ennen kuin olin jo lähes kyydissä. Paikallaan pysyminen olisi plussaa. Ratsain onneksi askel veti normaalisti.

Tein ihan perustyöstöä. Aktiivinen ja suora ratsu. Taivuttelin alkuun, sen jälkeen yritin vahtia lavat ja takaosan raiteilleen. Siinä oli Hempan mielestä liikaa. Ensin käyntiä ja aika pitkät ravipätkät perään. Pikkuvastustelua ja aavistus löysyyttä. Lopulta palasin käyntiin ja tein muutamat väistöt, avot ja sulut lapojen ja takaosan parempaan hallintaan.

Koska suoruus ei ollut kovin hyvä niin arvelin että laukatkaan eivät oikein rullaisi. Molemmat laukat pyörivät oikeastaan yllättävän hyvin mutta ratsu ei ollut pyöreä ja letkeä. Välillä pyysin eteen ja molemmissa laukoissa tein yhden tiimalasin käyden vastalaukassa. Helppous puuttui mutta lyhensi kyllä. Paremmasta hetkestä palkkasin lepokäynneillä.

Lepotauon jälkeen kun otin ohjat tuntumalle niin nyki ja vastusteli vielä alkutuntiakin enemmän. Pyörittelin käynnissä ympyröitä ja juttelin samalla open kanssa. Ravissa löytyi sitten reilummin vauhtia ja siinä tasoittui tuntumalle. Oli mennyt lähes tunti, joten keventelin vain pois ja ajattelin että huomenna on hyvä jatkaa. Ope kehui ryhdikkään näköiseksi.

Kävelin vielä muiden perässä peltolenkin ympäri. Hempalle tuli aavistuksen hiki. Tänään sai vain sienipesun. Yöksi pääsi kaverin kanssa laitumelle.

Ansaittu vapaa hommien jälkeen.
Ongelmia:
vino
nyki ohjia
laukat eivät olleet kovin hyviä

Parannusta:
tasoittui loppuraveihin
ihanan kiltti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora