tiistai 16. heinäkuuta 2019

Uusinta Jampalla maastoesteillä

Sain sovittua tiistaille maastoestetunnin Aaltokankaalle. Hyppääjät olivat kaikonneet, sillä nyt meinasi 4 hengen ryhmän kasaaminen olla työlästä. 36 euroa per nassu. En laittanut hevostoiveita ja sain taas Jampan. Ope ratsasti sillä ensin itse alle ja humma ehti lepäillä välissä vajaa puolisen tuntia.

Teippasin etusuojat kehnojen tarrojen takia. Pysyivät eikä lopulta menty lähellekään vettä. Jalustimia lyhensin open koulumallista 6 reikää pitkillä reikäväleillä. Hah. Kentällä kaikki valmiiksi ja sitten maastoon.

Saatiin Jampan kanssa vetää letkaa. Käytiin ravaamassa oikoreitin risteykseen ja takaisin. Menomatka oli vähän hidasta. Takaisin Jamppa lähti imemään. Takana tullut kaveri ei oikein kestänyt tätä eikä himmailukaan auttanut ja vaihdettiin lopulta järjestystä. Me jäätiin toisiksi. Se auttoi (ja vauhti putosi).

Sitten laukattiin yksitellen kolmion ympäri. Ei käyty kukkulalla enkä muistanut pahemmin edes ajatella sitä. Ensimmäinen kierros oli tunnustelevan hitaahko. Toiselle Jamppa heräsi.

Heti ensimmäisellä hyppykierroksella tultiin kaksi estettä. Puhelintolppaeste kohti tallia ja renkaat kohti lampea. Ensimmäinen este ok. Renkaista mentiin oikealta ohi. Kuski oli ohituksessa vähän epätasapainossa. Sekä uusintakerralla myös oikealta ohi. Jossain välissä Jamppa yritti hypätä paikaltaan ja nosti yhden jalan esteen yli ja nuupahti päälle. Tästä päästiin kuitenkin asiallisesti takaisin. Kolmas lähestyminen tultiin ravissa ja sillä päästiin jo yli. Seuraava kierros mentiin ihan samoin. Nyt empimättä. Kuskilla oli vaan ongelmia arvata mistä askeleesta Jamppa ponnistaa. Yritin vähän pitää harjasta kiinni mutta pääosin unohdin.

Loikittiin nämä myös toiseen suuntaan ja vähän yhdistelmiä muista lähiesteistä. Madallettu halkopino, minieste puskassa ja isompi laavu. Kaikista yli. Tosin puskaestettä ei oikein edes hypännyt, astui yli. Välillä oltiin myös kaverille vetohevosena ja saatiin siinä pari ylimääräistä hyppyä. Se oli vähän jännempää puuhaa, sillä Jamppa pukitti kun kaveri perässä tuli esteiden yli. Ei onneksi mitään megapukkeja ja selässä oli helppo pysyä.

Aika paljon tuli laukkailua kolmion ympäri. Viimeiseksi ope ehdotti meille 3 esteen rataa. Totesin että pelkkä ykkönen oikeastaan riittää meille. Siis isompi laavu, jolle Jamppa viime kesänä ponnisti tolkuttoman kaukaa kun napautin raipalla. Ei ihan tyylipuhdasta tullut nytkään mutta puhtaasti yli.

Hypyissä Jamppa tuntui nostavan päätään ylös. Eli kun yritin pitää tuntumaa niin käteni kävivät taas tolkuttoman koukussa. Ei tyylikästä. Pitäisi vaan muistaa ottaa harjasta kiinni. Jälkikäteen en muista yhtään mitä hääräsin istuntani kanssa esteitä lähestyessä. Näistä ei tullut mitään kommenttia mutta se ei tarkoita vielä mitään.

Loppuraveissa oli jo rauhalliset ratsut. Kävellen tallille, ämpäripesu pihalla ja ratsun jättö tarhaan. Oli kivaa. Uusintakierros menisi todennäköisesti paljon helpommin. Mieluusti olisin hypännyt lammenkin lähistöllä ja käynyt vedessä.

Ongelmia:
ensimmäinen kuski teloi itsensä jo verkkalaukkakierroksella
2 kieltoa
ponnistuspaikat olivat missä sattuu
kuskin mukautuminen hyppyihin oli enemmän mukana killumista
pukitteli ja otti vähän kipinää muista
yksi levadepomppu (joka olisi ollut kiva saada talteen)

Parannusta:
kivan suoraviivainen tyyppi
ei pelottanut kyydissä vaikka välillä oli virtaisa

GoPro-kooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora