sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Ei avuilla mutta suht näppärää pikkuhyppäämistä

Sunnuntaina menin Hempan kanssa estetunnille. Olin porukan viides ratsukko. Mennessä tihutti, välissä oli kuivaa ja lopputunnista satoi. Lämmintä n. +13°C.

Hemppa oli valmiiksi sisällä. En jaksanut laittaa martingaalia. Jalustinhihnat olivat taas vaihtuneet uusiin 135-senttisiin eli reiät loppuivat kesken ja piti laittaa kierteet.

Alkuverkka oli sangen hätäinen. Ohjat käteen ja heti raviin. Pyörittelin muutaman ympyrän käynnissä ja kaipasin kovasti taas koulutuntia. Ei kovin hyvää eikä parantunut ravissa. Ravattiin ympyrällä lötköpuomien yli. Sitten laukassa sama. Pidä kaula suorempana. En huomannut yhtään että kaula oli taas liikaa oikealla.

Vasempaan ei ravattu alle vaan heti laukassa sama. Turpa pysyi vasempaan kunnolla vain vasemmasta ohjasta vetämällä. Ei kovin hyvä. Lisäksi jatkuvasti oli vähäistä vastustelua. Nyki ohjia ja pari kertaa odotellessa peruutteli.

Ensin hypättiin linja pystyltä okserille, 5 askelta. Kahdesti. Ja sama toiseen suuntaan. Vikalla kerralla ajattelin ja laskin väärin ja otin kuudennen. Hemppa vastasi pyyntöön. Laukka taisi useamman kerran vaihtua lopussa vääräksi. Sitten tultiin tippakuviolla linja ja kavaletilla kaareva linja takaisin. Meidät laitettiin aloittamaan. Laukka ei vaihtunut kun piti. Vähän epämääräinen vaihto ravin kautta.

Hypättiin vielä esteiden kaareva linja. Ensin tuli kuusi, sakkokierroksella päästiin viiteen ja muutenkin sujuvammin. Ope ehdotti rataa ja kysyi että pitääkö tynnyri hypätä ensin erikseen. Vastasin että pitää.

Ratsastin tynnyrille rohkeasti mutta niin vaan Hemppa hidasti kahta askelta ennen. Ei tullut yllätyksenä ja nappasin raipalla oikealle lavalle. Hemppa pysähtyi silti. Ja kun lähti peruuttamaan niin napautin raipalla toisen kerran. Ope käski käyttää raippaa ja vastasin että käytin jo kahdesti. Eipä auttanut muu kuin kävellä rauhassa esteelle ja antaa Hempan nuuhkia sitä. Seuraavalla yrityksellä päästiin vähän yllättäen ongelmitta yli. Odotin jättiloikkaa mutta sitä ei tullut. Kaarevalla tiellä pysty perään.

Rata nostettiin n. 70 senttiin. Suora linja, kaareva linja, kavaletilla suunnanvaihto, pysty päädystä ja toinen kavaletti perään, lopuksi kaareva linja tynnyriltä pystylle.

Herätin Hempan liikkeelle ja rata sujui oikein näppärästi. Nyt ne kadoksissa olleet myötälaukatkin löytyivät. Tynnyrillä laukka ei vaihtunut ja taisi nyt tehdä siihen vähän isomman hypyn. Sitten vähän sivupotkuroi/pomppi välissä. Pysty kuitenkin puhtaasti.

Muiden hypätessä yritin taivutella Hemppaa käynnissä. Saatiin lopuksi vielä korjata haluamamme kohta. Minä ehdotin vikaa linjaa. Ensimmäinen korjauskierros ei parantanut yhtään vaan tultiin vielä pykälää huonommin. Onneksi ope käski tulla sen heti perään vielä uudestaan ja nyt hypättiin tynnyrit rohkeammin ja olin itse menossa vasemmalle, joten laukkakin vaihtui. Samalla kaaren ja tien sai ratsastettua paremmin ja jälkimmäinenkin hyppy oli parempi. Jes!

Tänään hölkättiin loppuravit. Hemppa taisi ensin säikähtää autoa ja sitten jäi kammoksumaan porttikulmaa. Pysähtyi ja pakitteli kauemmas. Minä lähinnä naureskelin että ratsuni meni rikki. Oikeasti Hemppa taisi säikkyä ihmisiä kentän sivuaidan takana mutta säikkyi ihan väärään suuntaan. En pakottanut portille vaan käänsin sivuun. Enkä lähtenyt "väärässä paikassa" olleiden ihmisten lähelle. Ei tullut suurempia tilanteita mutta osa loppuverkastamme meni höpöksi. En saanut Hemppaa tässäkään tasoittumaan avuille. Siihen nähden hyppäsi yllättävän hyvin.

Yöksi pääsi entisen bff:nsä viereen ulkokarsinaan.

Ongelmia:
en meinannut kuulla opetusta
ei ollut avuilla
en huomannut kun kaula jäi oikealle
alkutunnista vääriä laukkoja
kerran laskin laukka-askeleet väärin ja otin yhden liikaa
ei hypätty keskeltä esteitä
kielto tynnyrille
peruutteli jokusen kerran
säikähti autoa ja ihmisiä eikä loppuverkassa halunnut portin lähelle
ei tasoittunut lopuksikaan hyväksi
satoi ja kastuttiin märäksi

Parannusta:
hyppäsi yllättävän tasaisesti
laukka säätyi hyvin
ensimmäisen kerran jälkeen hyppäsi tynnyrin hyvin
radalla viimeistä vaille kaikki myötälaukat
toisella sakkokierroksella korjattiin viimeinenkin laukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora