torstai 4. heinäkuuta 2019

Rajamaasto leppoisasti

Torstai-iltana oli vielä rajamaasto. Saatiin aikaistettu iltapala ja tein vielä yöleivät. Lähdettiin n. 21.20 matkaan. Ratsukseni sain Taffin, jonka varustamisessa leiriavustajat auttoivat. Toivoin jotain lujaa menevää ratsua mutta se taisi olla huono toive. Tarkoitus ei kuulemma ollut kiihdytellä.

Keli oli puolipilvinen ja viilenevä. Poolo ja turvaliivi oli sangen sopivasti vaatetta. Saatiin paikka letkassa heti tokana. Tämä oli toinen toiveeni. Ratsukoita taisi olla reissussa 9.

Käynnissä pysyttiin sangen kivasti Topin perässä. Ravissa ja laukassa Taffi oli sangen hännässä ja välillä oli hankalaa pitää turvavälejä. Tamma toimi ihan autopilotilla ja nosti laukan juuri oikeassa pisteessä vaikka kaveri vielä ravasi edessä. Samoin tiesi itse ruveta hidastelemaan raville kun aika tuli.

Päällystetyt tiet mentiin taas käynnissä. Ei onneksi tullut pahasti viileä. Laukkapätkät olivat rauhallisia. Taustajoukot vaihtoivat järjestystä jokusen kerran. Minä sanoin että ainoa toiveeni olisi päästä ekaksi. Saatiin sitten mennäkin viimeinen laukkapätkä edeltä. Oli paljon helpompaa kun ei tarvinnut pidätellä pois kaverin hännästä. Mentiin Taffin vauhtia. Reippaahkosti mutta kuitenkin sen verran rauhallisesti että reissun huippunopeus 32,9 km/h tuli ensimmäisellä laukkapätkällä. Taaempaa letkasta löytyi n. 38 km/h huippunopeuksia. Joko paremmat hetkelliset spurtit tai mittarivirheitä. Mistä noista tietää.


Kuski on tottunut menemään edeltä ja näemmä valtaamaan koko tien.
©Kirsi

Taffi tiesi itse pudotella oikeassa kohdassa raville ja ravattiin hetki keulilla. Loppumatka mentiin vähän vuorotellen Taffi tai Topi edeltä sen mukaan kumman askel venyi enemmän.

Hyvin sujui, perinteinen 1 h 37 min, 11,48 km.

Ongelmia:
Taffi oli välillä turhan lähellä Topin häntää
muutama auto ohitti aika lujaa mutta heppoja ei haitannut
ei laukattu niin lujaa että pää olisi tuulettunut kunnolla
leirin ainoa maasto

Parannusta:
kaikki sujui oikein kivasti
ei edes lennellyt soraa päälle kaverin hännässä laukatessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora