perjantai 5. heinäkuuta 2019

Pii-ponin testaus

Perjantaina leiriltäpaluumatkalla pudotettiin Kaisa Kuopioon ja samalla reissulla minut houkuteltiin Pii-ponin selkään. Eipä siinä ollut hirveästi houkuteltavaa vaan lähdin riemulla.

Tamma oli tallissa kiltisti. Vaihdoin omat vaatteeni ja ratsu sai sillä aikaa varusteet niskaan. Menimme maneesiin, jossa saimme olla ihan rauhassa. Olipa humma leveä! Olisi pitänyt venytellä pohjille. Ei ollut yhtään liian iso olo selässä kun jalkani katosivat ponin ympärykseen.

Maneesipose heti selkään kapuamisen jälkeen.
Omistaja, Pii-poni ja houkuteltu testikuski.
©Jenni
Kävelin ensin tovin pitkin ohjin ja siitä pikkuhiljaa otin ohjia tuntumalle ja lähdin tunnustelemaan menoa. Poni eteni tasaisesti muttei ollut kovin taipuisa. Meni jalasta eteen muttei ollut villi. Kuunteli pidätteet hyvin mutta tuntui vähän etumatalalta ja maanmyötäiseltä. Ravi taisi tuntua alkuun issikkamenolta. Kaivattiinkohan meiltä alkuun vähän lisää aktiivisuutta? Ravissakaan en tehnyt ihmeitä. Suoraa uraa, ympyröitä, taivuttelua ja suunnanmuutoksia. Takaset alle. Ennen laukkoja taisin ottaa vielä vähän käyntiä.

Laukat nousivat vähän ponityyliin ja piti mennä aika reippaasti että rullasi kunnolla. Kääntyi kyllä, mutta tuntui tasapainottomalta. Ympyröihin taittui mutta laukkavoltit tuntuivat huonolta ajatukselta. Olisikohan vielä kompastellutkin jotain ja pelkäsin että ollaan turvallamme. Ei ollut kovin ryhdikästä. Eikä todellakaan laukannut kaula kaarella vaan jatkotuntiasennossa. Aloitettiin helpommasta suunnasta mutten muista kovin suuria puolieroja. Vähän yritin laukassakin saada taipumaan ja tasapainoon mutta aika yritykseksi taisi jäädä.

Laukkojen jälkeen ravi eteni paremmin ja pikkuhiljaa poni rupesi löytämään parempaa ryhtiä. Rupesi tasoittumaan paremmin tuntumalle ja taipumaan paremmin. Takaset astuivat paremmin alle. Kuunteli hyvin sekä pohjetta että pidätteitä. Taisin tässä istua harjoitusraviin ja pyörittelin nelikaarisia tms.

Ei hiillostettu ponia ihan puhki vaan kun meno parani niin keventelin pois. Positiivinen ja kuuliainen tapaus muttei ehkä suoraan kouluradoille.

Pihapose ratsastuksen jälkeen.
©Jenni

Loppukäynnit käytiin maastossa. Kaksi ihmistä jalan ja minä ratsain. Meni hetki ennen kun ötökät löysivät meidät. Minä kuolasin maastoesteiden perään.

©Jenni

Kiitos Kaisalle tästä kokemuksesta! Kannatti ehdottomasti käydä.

Ongelmia:
ei kovin taipuisa
alkuun maanmyötäinen

Parannusta:
hirmuisen kiltti
reagoi hyvin ratsastajan pyyntöihin
ryhdistyi pikkuhiljaa
rento maastossa

Saatiin myös videotodisteita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora