perjantai 26. heinäkuuta 2019

Höntsämaasto Puttaalla

Lauantaiaamuna ei ollutkaan suomirockia vaan maastoilua Haukiputaalla. Tarjouduin apuliikuttajaksi kun kisakaverilla oli käsi paketissa. Alleni sain kisoista tutun Sipen. Kookas pv-ruuna. Tosin läheltä katsottuna ei näyttänyt enää niin isolta. Kuulemma n. 167 cm tms. Kisoissa olen Hempan selästä aina katsonut että näyttää Hemppaa isommalta. Leveyttä riitti sitten vähän enemmän. Näemmä FWB tämäkin, 13 v (tutkin kotona netistä).

Hoitaessa oli kiltisti. Koulupenkki. Lähdettiin maastoon ja vetohevoseksi saatiin junnusuokki kärryjen kanssa. +26°C ja aurinkoista.

Itse menin ihan höntsätilaan ja se näytti sopivan myös ratsulle. Mentiin asuinalueen läpi pääosin hiekkateitä käynnissä ja ravissa. Yritin skarpata keventäessä etten puristaisi polvilla. Siihen skarppaamiseni jäikin. Ratsu ei välittänyt autoista, koirista tai muustakaan.

Käytiin Haukiputaantien toisella puolella hiittisuoralla. Alamäessä rikkoi raville ja käytiin hiekkakasalla kääntymässä. Taisin odottaa kilometritolkulla suoraa, sillä paluumatkalla selvisi että tämä oli tässä. Eli mikäli mielin salalaukkoja, oli hetki nyt. Sipe sitten nostikin laukan helposti. Kun otin raville niin hypähti parin askeleen päästä takaisin laukkaan. Vaihteli myös laukkoja itsestään lennossa. Muutaman kerran yritin himmailla raviin mutta aina päädyttiin takaisin laukkaan. En ollut kovin jämynä.

Vastaan tuli pari raviponia. Ei haitannut. Paluumatkan autotiellä rikkoi vielä kertaalleen laukalle kun jäi vähän jälkeen mutta nyt otin heti tomerasti takaisin raviin. Ja loppumatkasta kun rupesin tuudittautumaan siihen ettei todellakaan ole kärryjen perässä tekemässä mitään niin vähän hätkähti ja otti maltilliset 1,5 askelta ravissa sivuun. Kovin samaan tapaan mitä Hemppakin tekee. Loppukäynnit idlattiin autopilotilla pitkin ohjin.

Lenkkiin meni tunteroinen ja jälkioperaatiot olivat sukkelia. Kaikki oli tallissa ihanan lähellä joten purku meni nopsasti.

Kiitos tästä omistajalle!

Ongelmia:
ratsu päätti välillä askellajin
yksi pieni säikky
vähän leveä ratsu tälle kuskille

Parannusta:
oikein tolkku ratsu
tasainen ravi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora