maanantai 1. heinäkuuta 2019

Tarjolla kuulovaurio maneesissa

Maanantai-iltapäivän lisämaasto jäi ukkoskuurojen takia välistä. Sinne olisin mennyt Taffilla. Keli ei kyllä suosinut. Maanantai-illalle saatiin vielä lisäestetunti, 4 ratsukkoa. Tunnin alkaessa keli näytti hyvältä. Mutta kun oltiin nousemassa selkään (maneesissa) niin rupesi ropisemaan. Päädyttiin kuitenkin jäämään maneesiin ja hyvä niin. Vesisade lisääntyi pikkuhiljaa ja opetuksesta ei kuullut juuri mitään.

Alkuun Myy pyöristyi yllättävän helposti käynnissä. Ravissa sama juttu. Laukassa käskettiin mennä rauhallisesti ja mehän mentiin. Pyöreys hukkui tässä jossain vaiheessa enkä suunnanvaihdon jälkeen saanut sitä enää takaisin. Vasemmassa kierroksessa oli käsky kääntää enemmän ulkojalalla (tulkitsin että lapa karkaili ulos) enkä saanut taivutettua sisäjalan ympäri.

Verkkalaukan lomassa hypättiin päädyssä ollutta minikavalettia miniympyrällä. Käsittämättömän tasaista ja rauhallista Myyksi.

Sitten loikattiin yksittäinen pitkän sivun pysty pariin kertaan. En jaksanut säätää jalustimia, joten olivat melkein koulumitoissa. Yllättävän hyvä silti. Este nousi ja tultiin se joko yksitellen tai toisen pitkän sivun pystyn kanssa, en muista. Jossain vaiheessa tehtävä oli tehdä voltti alle päätyyn kavaletin yli ja hypätä sitten pitkien sivujen pystyt. Ope käski ympyrälle ja onneksi käski, sillä salama iski ihan viereen, välähti ja räsähti. Hepat vähän säikähtivät mutta olivat ihan yllättävän rauhallisesti. Tuntikaverit sanoivat että valotkin välähtivät ja lensi kipinöitä tms. mutten huomannut mitään sellaista. Totesin vain että onneksi en ollut juuri esteellä.

Eipä mitään. Uusi laukka ja tehtävä läpi. En ollut ihan niin hyvin mukana hypyissä kuin olisin halunnut. Ja Myy vietti esteiden jälkeen pahasti sisään.

Seuraavalla kierroksella lisättiin vielä lävistäjäokseri perään. Nyt Myy vietti niin pahasti linjalta sisään että tein väliin suosiolla yhden ylimääräisen ympyrän. Lähestyi esteitä vähän liiankin rauhallisesti enkä päässyt tukemaan mielestäni kunnolla. Hyppäsi kuitenkin.

Ope nosti okseria vielä. Loppukorkeus oli jotain 85 cm kieppeillä. Totesin että pakko lyhentää jalustimet ja otin 4 lyhyttä reiänväliä ylemmäs. Helpotti. Pysty ja okseri. Näppärät hypyt ja ope oli sitä mieltä että hyvä lopettaa siihen. Loppuraveissa Myy kyllä malttoi muttei ollut kovin rento tai taipuisa. Sade vain paheni pihalla ja mökä katolla kasvoi. Lopulta tuli täydellä teholla rakeita ja koko yleisö piteli korviaan. Siinä vaiheessa Myy rupesi hypähtelemään ravista laukkaan ja totesin että nyt riittää. Pitkin ohjin kävely ei toiminut ihan täysin mutta puolipitkällä malttoi. Kuulosuojaimia oli ikävä ja heppaa kävi sääliksi kun silläkään ei ollut korvahuppua. Desibelit menivät heittämällä kuulosuojausrajan (80 dB) yli. Loppuillan humisi korvissa.

Ongelmia:
ukkoskuurot
maneesiratsastus
raekuuro meinasi viedä kuulon
Myy kanttasi esteiden jälkeen sisälle
en päässyt hyppyihin mukaan ihan niin hyvin kuin olisin halunnut

Parannusta:
tasaisempaa kun aikaisemmin
ei hepuloinut salamoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora