tiistai 30. heinäkuuta 2019

Hyvin meni enkä tiedä mitä tein

Tiistaina jatkui jo Heponiityn syyskausi. Perinteisesti siis illalla Riitan koulutunnille. Perinteisesti jatkoin myös Sakulla. Ajattelin että estetunti on kentällä ja me mennään maneesiin. Estetuntia ei ollutkaan ja maneesi kuulemma vielä vähän remppatilassa. Sakun huppu meinasi unohtua matkasta kun suunta olikin kentälle. +13°C ja tuulista. Pölisi vähän ja kasteluvesi oli kuulemma lopussa. Onneksi kolmella ratsukolla ei tarvinnut olla kaverin hännässä.

©Mari Kylmälä

Jalka nousee. Toisella ei pitäisi, toisella voisi nousta enemmänkin.
Salkavalaa niskan tuijotteluakin havaittavissa.
©Mari Kylmälä

©Mari Kylmälä

Pyörittiin käytännössä koko tunti ympyrällä tallin päädyssä. Ensin otettiin vain ohjat tuntumalle ja tarpeen mukaan lähetettiin pohkeesta eteen. Tarpeeksi yksinkertaista. Yritin ajatella käsiä eteenpäin ja tasaista tuntumaa. Pohkeet piti pitää lähellä. Kuski oli vähän kesäterässä, sillä alkutunnista tuli 3 - 4 kertaa sanomista että lyhennä ohjia. Sitten asetus otettiin mukaan. Oikeassa ohjassa oli vähemmän hevosta eikä nokka meinannut kääntyä vasemmalle. Mentiin molemmat kierrokset eikä itsellänikään ollut mikään kiire.

©Mari Kylmälä

©Mari Kylmälä

Hieman yllättäen meno vähän parani kevyen ravin myötä. Asetus oli alkuun puutteellinen mutta tuli kehuja että ravaa hyvin selän läpi. Yritin säilyttää aktiivisuuden mutta rauhoittaa tahtia. Tuli aika hyväksi. En muista otettiinko jo tässä ensimmäiset laukannostot vuorotellen.

©Mari Kylmälä

Esteratsastajan katse.
©Mari Kylmälä

Välissä käytiin käynnissä. Yritin pitää tasaisen tuntuman mutta Saku kiskoi kuskia välillä etukenoon. Tässä sain pohkeella ohjalle ratsastamalla paremman tasaisuuden ohjalle. Myöhemmin se ei enää toiminut. Sitten harjoitusravia ja siinäkin yritin parantaa menoa. Tehtiin myös ohjatusti vuorotellen laukannostoja. Aseta, nosta, väistä, siirrä raviin ja väistä heti. Vasemmassa kierroksessa satula tuntui kellahtavan ulkokyljelle.

Yllättävän asiallisen näköinen istunta laukassa.
©Mari Kylmälä

©Mari Kylmälä

©Mari Kylmälä


Kertaalleen vai kahdesti vaihdettiin suuntaa lävistäjillä ja käytiin toisessa päässä. Saku ei suostunut menemään toiselle lyhyelle sivulle asti, joten käänsin suosiolla reilusti aiemmin. Lopuksi tehtiin laukka oikeassa kierroksessa ja Saku tuntui kuuntelevan. Asettui ja väisti ihanan helposti ja pysyi rentona siirtymien läpi. Loppuravissakin pysyi hyvänä.

Mikäs tuoli-istunta siellä on?
©Mari Kylmälä

Kantapää kyljessä. Miksiköhän?
©Mari Kylmälä

Kiva tunti. Pysyin itse rentona ja hyväntuulisena läpi tunnin. Unohdin venytellä pohjille enkä tiedä mitä tein erilailla mutta tänään sujui kivasti ja saatiin paljon kehuja. Toki tuli myös vakikommentti että kädet lähemmäs toisiaan.

Miten ne kädet saisi pysymään lähempänä toisiaan?
©Mari Kylmälä


Ongelmia:
Sakun myssy meinasi unohtua ja aukesi kerran alkutunnista
hypähteli jokusen kerran käynnistä raville pyytämättä
jännittyi toisessa päädyssä
alkuun oli hankala saada asettumaan vasemmalle
oikea ohja oli ensin tyhjempi
laukassa satula kallisteli vähän

Parannusta:
ei kiirehditty missään vaiheessa
tuli aika hyväksi
saatiin paljon kehuja
väisti oikeassa laukassa ja ravissa lopuksi oikein hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora