keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Vain vähän känkkää

Keskiviikkoillalle järjestyi lisäkoulutunti. Lopulta 4 hengen porukka ja mentiin maneesiin. Kenttä oli rapainen muttei ehkä satanut juuri tällöin. Tino ei kuulemma tee enää kolmatta tuntia, joten sain Candyn. Rinjaa ehdotettiin mutta sillä olin mennyt jo tänään ja maneesiin halusin pienehkön ratsun.

Alkukäynneissä liikkui ihan rivakasti ja pohkeista sai aktivoitua lisää jos hyytyi. Ensimmäinen tehtävä oli heti luulot pois -menoa. Käynnissä voltteja. Alkuvoltilla väistettiin takaosaa ulos, suoristus ja väistettiin takaosaa sisään. Nämä Candy teki ihan näppärästi. Heti voltin jälkeen raville.

Myöhemmin ravattiin kulmiin voltteja. Alkutunnista tuntui etten osannut istua Candyn harjoitusravissa mutta parani vähän kun ravia mentiin enemmän. Siirtymiin asti en rentoutta saanut.

Candy känkkäröi vähän mutta nyt aika systemaattisesti. Vähän sain nappuloista kiinni mutta osa jäi vielä selvittämättä. Laukassa esim. auttoi kun ensin jysäytti pohkeilla eteen ja sitten myötäsi kädellä. Siihen rentoutui. Mutta nostossa ei saanut laittaa ulkojalkaa liian taakse, siitä ei tykännyt.

Alkutunnista tuntui olevan paljon enemmän oikeassa ohjassa kiinni. Vasta-asetuksilla oikealle haettiin myöhemmin tasaisemmaksi.

Ravissa tehtiin myös joka kulmaan voltti ja pitkät sivut laukassa. Aina siirtymissä nousi pää ja volteilla oli todella ahdasta jos kaveri oli samaan aikaan viereisellä. Vasta näin jälkikäteen ajatellen maneesi ei tosiaan ole edes 20 metriä leveä, joten volttikoko oli lähempänä 7 tai jopa kuutta metriä kun oli vastaantulevaa liikennettä.

Pitkille sivuille tehtiin myös vastalaukkoja. Ravista nousi paremmin mutta nostin sekä käynnistä että ravista. Jos ahnehdin liian lähelle seinää niin ei tullut vastalaukkaa. Kumpaankin suuntaan oli muutamia ongelmia. Paljon tuli myös toivottuja vastalaukkoja.

Loppuun ravattiin ensin harjoitusravissa kahdeksikkoa. Candy oli aika tasainen. Oikea kierros oli helpompi. Humma rupesi juoksemaan alta. Kevyessä ravissa mentiin aika haipakkaa mutta tasaisesti. Opelta ei tullut siitä sanomista.

Candy oli tänään aika hauska. Sopivasti haastava. Rupean pikkuhiljaa lämpenemään sille. Harmi että sekin on myyntilistalla.

Ongelmia:
siirtymät
kiukutteli vähän
osa vastalaukoista ei noussut

Parannusta:
kivan aktiivinen

Kaisa videoi pätkiä tunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora