perjantai 5. heinäkuuta 2019

Isot esteet b-ratsulla

Tänä vuonna leiriohjelmaa rukattiin siten, että isot esteet jätettiin viimeiselle päivälle eikä perjantaina ollut enää iltapäivätuntia. Haaveilin isoille esteille tietenkin Myystä mutta aamiaisella tuli ilmoitus että tamma on telonut eilen jalkaansa (tulkitsin että ratsastuksessa) eikä ole tänään käytössä. Minähän sen selässä viimeksi eilen olin, joten iski kamala harmitus ja huoli niskaan ja tunnelmani menivät niin pahasti pakkasen puolelle että piti mennä vessaan rauhoittumaan kesken aamiaisen. Ratsuksi minulle jaettiin sitten Rinja ja mikäs siinä.

©Anette Karimäki
Ei kovin onnellisen näköinen ratsu sarjan b-osalla. Kuski hoitaa ilmeet.
©Anette Karimäki
Rinja oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Odotin keskiviikon perusteella hyytyväni jo alkuverkkaan. Mutta Rinja olikin hereillä. Toki tällä kertaa kuskilla oli sekä kannukset että kouluraippa. Tehtiin loivia kiemurauria ravissa ja laukassa. Tiesin Rinjan vaihtoherkäksi mutta sain tehtyä suht jyrkät kaarteet laukassakin ja tuli vain 1 rikko! Etenikin ihan sujuvasti. En tosin muista enää mitä kommentteja saatiin.

©Anette Karimäki
Missä myötäys? Hummaa ei näytä haittaavan.
©Anette Karimäki
Alkutunnista hypättiin taas vähän pienempiä esteitä. Niitä hypeltiin vähän satunnaisessa järjestyksessä ja pienempiä hyppäävien takia välillä nostettiin ja välillä laskettiin. Vaikka Rinja oli menossa niin alkutunnista en osannut istua hypyissä yhtään! Onneksi tamma ei suuttunut kuskin heilumisesta ja meni kaikesta yli. Sarjasta ei tullut siistiä vaikka saatiin ylimääräinen toisto.

Löysä ohja ja tyytymätön ratsu.
©Anette Karimäki

Kun esteet rupesivat nousemaan niin joko hyppykaari helpottui tai rupesin saamaan juonesta kiinni, sillä pahin epäsynkrooni katosi. Jotain saatettiin tunnin aikana pudottaa mutta kieltoja ei tullut ja kuskikin pysyi kyydissä.

©Anette Karimäki

Höplaa!
©Anette Karimäki

Ope kysyi korkeudesta muotoillen että hyppään mitä eteen laitetaan. Vastasin joo. Taas aikaa kului aika paljon pienempien esteiden parissa ja vasta viime hetkillä loikittiin metristä. Ohje oli että oikaise kaarretta vähän ja pitiköhän tehdä tasapainottava puolipidätekin. Pyysin että saisin ohjeet täsmähetkellä. Saatiin pari korotettua kierrosta ja viimeisellä kierroksella este oli 116 cm. Helposti yli. Lähestyessä näytti vähän isolta mutta ohi ravaillessa ei enää. Ollaan aiemmin hypätty Rinjan kanssa isompia.

©Anette Karimäki
Taas missä myötäys?
©Anette Karimäki
Hyppäämisen loputtua Rinja vasta syttyi ja loppuravien sijaan esitti koottua laukkaa lähes paikallaan. Se olisi ollut kiva saada talteen. Sitten oli taas ravatessakin hyvä ja letkeä ratsastaa.

©Anette Karimäki

Ongelmia:
pienemmillä esteillä oli hankala olla mukana hypyissä
tunnin loputtua oli yhä surullinen olo Myyn takia (toipui myöhemmin takaisin hyppykuntoon)

Parannusta:
alkuverkassa aktiivinen eikä vaihdellut laukkoja
syttyi sopivasti
116 cm helposti yli
ei ollut yhtään niin raskasta tai kamalaa kuin pelkäsin

Videokooste hypyistämme:


Koska tämän jälkeen ei ollut enää ratsastusta niin hoidettiin hevoset pois, syötiin ja pakattiin. Sekä minä maksoin lisätuntini, 131 euroa. Leirikisan voitosta ei tänä vuonna saanut pokaalia vaikka aiemmin sellainenkin on jaettu. Enhän minä oikeasti millään pokaalilla mitään olisi tehnyt mutta petyin koska odotin vihdoin saavani sellaisen. En meinannut saada lohtuvaahtokarkkejakaan (kotailtapala jäi sateiden takia välistä) mutta lopulta mökkikaveri sai ne puhuttua. Harmillisin juttu sateista oli maastoesteiden väliin jääminen. Uittomaastokin olisi ollut kiva mutta pärjäsin hyvin ilmankin. Orastava lupaus oli että jos on kuiva syksy niin ehkä maastoesteet onnistuvat muistiksella.

Leirin lopetus olisi ollut vasta myöhään iltapäivällä, joten meidänkin kyytimme sai leiritodistukset ja lähtöluvan jo aiemmin. Loppukommentit jäivät siis saamatta. Mutta toisaalta olo oli samaa luokkaa riemuisa kuin leirin lopetuksessa 2016, enkä ollut kovin sosiaalisella tuulella.

Leiritodistus:
"Sinulla on hyvä ja vakaa istunta ja kannat hyvin kädet. Rosalle istuntasi / kädet sopii erittäin hyvin, Myyllä saa kantaa kädet vähän alempana ja hakea rentoutta, herkkyyttä käteen sillä. Jalan käyttö saa olla irtonaisempaa ja jalka elastisempi ja nilkka joustava. Esteillä olet tehokas ja tarkka. Muista pieni kontrolloiva pidäte radalla esteiden välissä ja isommalle esteelle lähestyessä. Tasapainosi riittää hienosti isoillakin esteillä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora