tiistai 2. heinäkuuta 2019

Rosa ryhdikkäänä ja kevyenä

Tiistai-iltapäivänä jatkui sade. Onneksi se taas taukosi ennen iltapäivätunteja ja oli vain puolipilvistä. Luvassa koulutunti ja toivoin ns. listan ulkopuolelta sinne Rosan. Oikeasti tamma taisi olla tarjolla. Se oli edellisellä tunnilla hommissa, joten sain taas valmiin ratsun. Kenttä ei ollut pahasti märkä.

Taas aloitettiin rauhakseltaan. Käyntiä ja suoraa hevosta keskilinjaa pitkin. Sitten pelkkä asetus. Vasemmalle asettui helpommin. Eikä tarvinnut mennä lujaa. Mutta vähän enemmän asetusta. Kulmiin kunnon taivutus. Sitten ravissa vähän pitkää sivua ja lopulta sama tehtävä suoraan ja sitten asettaen. Ihan ensimmäisellä ravisuoralla Rosa tuntui vähän nyökkäävän ravin tahdissa. Kysyin opelta ja sanoi että liikkuu puhtaasti. Arvelutti silti vähän. Onneksi tasoittui.

Ope toivoi vähän ryhdikkäämpää ja edestä korkeampaa Rosaa. Puolipidätteitä ja pohkeilla takasia alle. Kun tajusin itsekseni ruveta tekemään temponvaihteluita niin tämä auttoi ja Rosa rupesi kevenemään. Lisäksi toki vielä taivuttelut. Ihanan herkästi reagoi istunnan pidätteisiin ja sain pidettyä kädet hyvin aloillaan. Ei kevennyt höyheneksi pitkiä aikoja kerrallaan mutta oli tasainen eikä vyörynyt tai painanut yhtään.

Laukka nostettiin rauhassa käynnistä taivuttelujen jälkeen pitkän sivun alussa. Erittäin rauhalliset ja asialliset nostot. Sekä ihanan maltillinen ja ryhdikäs laukka! Tällaista en ole tainnut aiemmin Rosan kanssa kokea. Eikä tämä ollut mikään tuurilaukka vaan kaikki toistot olivat samanlaisia. Vautsi! Toiseen suuntaan aika vähän loppui. Vaihdettiin laukkalävistäjällä suuntaa. Pudotti raville vähän liian aikaisin. Siitä sitten vaan toinen laukka ja sekin sujui sangen kivasti.

Loppuravissa homma pysyi hallussa niin kauan kun istuin alas. Keventäessä meinasi vähän levähtää. Mutta hetken istumisella sain taas korjattua. Mainiota!

Tallissa Rosa oli oma kiltti itsensä. Kylmäyssuojat etusiin. Rosalla ei kuulemma hypätä enää ollenkaan. Ihan ymmärrettävää.

Ongelmia:
ei ollut ihan höyhenenkevyt läpi tunnin
laukkalävistäjällä pudotti pari askelta liian aikaisin raville
kevyessä ravissa pakka meinasi levitä

Parannusta:
kuunteli ihanan pieniä pidätteitä
oli kevyt ja tasainen
ei kuumahtanut laukoista
laukkasikin rauhassa ja ryhdikkäänä
käsissä ei tuntunut tunnin jälkeen!

Videokooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora