maanantai 1. heinäkuuta 2019

Toinen koulutunti helppoa perusratsastusta

Maanantain iltapäivätunnilla mentiin yhä koulua. Ratsukseni toivoin viime kesältä tuttua pikkujunnu Ronia. Sitä ei annettu tarjolle mutta sain sen silti. Humma oli edellisellä tunnilla valmiina mutta sille piti vaihtaa satula. Estepenkki, koska luulin että koulusatulassa on jotain vikaa. Ei tainnut olla.

Ei mikään loistohetki mutta tällaiselta se kai näytti.

Ronia hermostutti käynnissä ötökät ja ravisteli päätään. Muissa askellajeissa oli ihanan tasainen ja suora. Aloitettiin taas rauhakseltaan. Ohjia tuntumalle. Avoajatusta käynnissä ja ravissa. Hidasta ravia, takajalkoja rungon alle kulmissa. Käännettiin lisäkulmia radan poikki.

Puolessa välissä tuntia tuli sadekuuro ja mentiin maneesiin pakoon. Välikäynnit ja lopulta siirtymiä käynnistä raviin ja takaisin. Käyntiin tuli nätisti mutta raviin siirtyessä nosti päätä. Muualla kuvittelin että kulki oikein kauniin pyöreänä ravissa muttei se ihan niin pyöreä ollutkaan kuin luulin.

Lopputunniksi mentiin takaisin kentälle. Kaarto radan poikki ja laukannosto siitä. Roni nosti laukatkin oikein näppärästi. Kaikissa askellajeissa oli aktiivinen, energinen, suora ja kuuliainen. Ihanan helppoa!

Ongelmia:
pari kertaa vähän säikkyi kentän peräpäässä
kavahti sadetakki-ihmistä tallin luona
liikaa vesisadetta

Parannusta:
ihanan suora, aktiivinen ja kuuliainen ratsu
väisti hyvin sisäpohjetta ympyröillä

Pari pätkää lopputunnista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora