perjantai 12. heinäkuuta 2019

Reissun jälkeen iltaliikutus

Perjantaina oli sellainen päivä, jonka en uskonut koittavan. Lähdettiin Hempan kanssa Tallinmäen porukan kanssa suuntaamaan kohti Niinisaloa ja 2-tason kenttäkisoja. Pelasin varman päälle ja ilmoittauduin 60 cm luokkaan.

Perjantaina lähdettiin 11.30 aikoihin ajelemaan Oulusta ja 18 paikkeilla oltiin Niinisalossa. Hepat talliin ja kuskit ilmoittautumaan. Sen jälkeen käytiin vielä kevyt iltaratsastus.

Käveltiin ensin maastoreittiä maneesin takana jonkin matkaa muttei tielle asti. Una viipotti edeltä sellaista vauhtia ettei Hemppa pysynyt perässä vaikka lähes 7 km/h sekin veteli.

Sitten ratsastettiin kentällä. Kevyesti, oli ohje. Ei erityisen hääviä. Yritin ratsastaa avuille. Ei ollut suora, ei mennyt pohkeesta eteen. Nyki ohjia ja vastusteli. Aktiivisemmat takajalat, tuli sivuhuikkaus. Mielestäni taas patistelin ja käskin liikaa enkä kukkahattuillut tarpeeksi. Luulin että pelkkä ravi olisi riittänyt mutta käskettiin ottaa laukkakin. Oikea oli vähän kulmikas, jälkimmäinen vasen rullasi ihan ok. Kuulemma oli ihan asiallisen näköistä. Oli siellä toki hyviäkin pätkiä välissä.

Unan vielä ravatessa Hemppa oli jo hionnut itsensä märäksi. Otin käyntiin ja yritin siinä ratsastaa vielä avuille. Tässä vaiheessa Hemuli hermostui ja pakki meni päälle. Yritin nätisti ja aika pitkään vielä pyörittiin. Ei tullut erityisen ihanaa, vähän kuitenkin parani.

Tallissa humma oli ihan rauhallinen, samoin pihalla. Pakkauslistaltani puuttui ns. siviiliratsastusvarusteet tätä kertaa varten.

Ongelmia:
nykiminen
ei ollut avuilla
vastusteli

Parannusta:
oli tolkusti
matkusti oikein nätisti eikä tuntunut erityisen jäykältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora