keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Työläs lisäkaksariestetunti Rinjalla

Keskiviikolle järjestyi lisäestetunti. Sade- ja maneesiuhkan takia sinne ei otettu suurta määrää osallistujia ja mentiin kaksin. Ratsuvalikoima oli vähän suppeahko omaan makuuni. Nappasin b-vaihtoehtoni Rinjan. Ronilla tekisi mieleni hypätä mutta omistajan kommentti oli että se olisi minulle rahojen haaskausta.

Ei satanut joten jäätiin kentälle. Aikamoista rapailua mutta välillä paistoi aurinkokin ja hyvin tarkeni.

Rinja oli löysä. Aavistelin että se virkistyy kun lähdetään hyppäämään. Olin väärässä. Ei ollut kouluraippaa eikä kannuksia. Homma jäi vähän uneliaaksi. Ponipohkeet eivät auttaneet.

Verkkahyppyinä tultiin ensin ristikkoa, sitten vesimattopystyä ympyröillä. Sitten okserilla ja pystyllä kahdeksikkoa vaihdoilla. Rinja ei vaihtanut hypyssä mutta heti seuraavassa askeleessa. Lopulta hypyissäkin.

Tultiin kaikenlaisia kombeja suoralla ja kaarevalla linjalla, päätypystyllä ja sarjalla. Alkuun estekorkeus oli maltillinen, lopuksi jotain 80 cm paikkeilla jos ei vähän ylikin.

Ope käski myödätä hypyissä paremmin käsiä eteen. Aika monessa hypyssä tunsin vain killuvani huterasti kyydissä. Joihinkin hyppyihin pääsin hyvin mukaan mutten läheskään kaikkiin. Sarjan jälkeen kun mentiin kaareva linja 4,5 askeleella niin olin hetken aika kiikkerästi. Sekä myöhemmin kun hurautettiin linja neljällä ja Rinja ponnisti kaukaa ja minä kävin korkealla.

Läpi koko tunnin tuntui sangen työläältä ja kammottavalta. Näytti kuulemma ihan hyvältä, toki vähän löysältä. Aina sama juttu Rinjan kanssa. Vasta viimeiselle sakkokierrokselle herätin humman kunnolla raipan kanssa (ei pukittanut) ja tultiin vähän paremmalla imulla. Ei silti supersiistiä.

Loppuravissa liikkui pyöreänä, aktiivisesti ja kuulolla. Vika ei siis suinkaan ollut epäselvissä avuissani vaan tamman kiinnostuksessa. Tunnustan että aika monesti tunnin aikana haaveilin että loppuisipa tämä jo. Oli ikävä Myyn hyppyjä.

Ongelmia:
en saanut laukkaa teräväksi
taidettiin pudottaa jotain
hypyissä oli vaikea olla mukana
olisi pitänyt muistaa myödätä joka hypyssä eteen

Parannusta:
ei kieltoja
pysyin kyydissä
heräsi loppuraveihin

Kaisa videoi muutaman pätkän tunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora