torstai 4. heinäkuuta 2019

Lisäkoulutunti aavistus kevyemmin

Torstai-iltana oli lisätunnit varausmaksun ajoissa maksaneille. Ryhmäjakoja sekoitettiin sen mukaan ketkä halusivat vielä illalla/yöllä rajamaastoon. Minä siis ensimmäisen porukan mukaan koulutunnille. Candy olisi ollut toinen hyvä vaihtoehtoratsu mutta sain Ronin. Kuulemma ponin neljäs tunti tälle päivälle. Ääk. Valmiiksi edellisellä lasten tunnilla hommissa.

Keli oli yhä lämmin ja aurinkoinen. Mentiin siis kentälle. Joka tosin rupesi olemaan sen verran varjossa että kävellessä oli t-paidassa vähän viileähkö. Heti alkuun Roni oli sitä mieltä että nyt riitti ja yritti poistua portista paikalta.

Ope kysyi toiveaiheita, vastasin että jotain hevosille kevyttä. Muualta tuli toive takareista (käännös takaosan ympäri). Alkuun taidettiin tehdä käyntivoltteja. Taivuta kunnolla sisäpohkeen ympäri. Ravissa Roni kyllä liikkui muttei enää ihan aktiivisimmin. Välillä piti vähän lisäaktivoida. Otin vähän ylimääräisiä käyntipätkiä ja kevensin ravissa kun ei erikseen käsketty istua alas (ja välillä silloinkin).

Takareita tehtiin käynnissä kentän takaneliöllä. En ole ihan varma pitikö tehdä vain yhteen kulmaan vai useampaan. Oikeassa kierroksessa sujui ihan hyvin. Niiden jälkeen tehtiin laukannostoja ja laukkavoltti. Ok-. Olisi voinut sujua ja rullata vähän paremminkin. Välillä pudotti tehtävän jälkeen raviin. Joko kaverin pyllyn lähestyessä tai muuten vain.

Vasempaan ensimmäinen takari oli ok, sen jälkeen rupesi viskaamaan takaosaa väärään suuntaan. Useampi meni napakäännöksenä perän viskatessa. Rupesin sitten johtamaan kunnolla ja tekemään kunnon alkeiskäännöksiä ja päästiin taas siihen pisteeseen että pääsin kehumaan. Parani.

Samat laukkavolttihommat tehtiin tähänkin suuntaan. Lopuksi vielä temponmuutoksia ravissa jos muistan oikein. Vähän varovaisesti onnistui. Hetki harjoitusravia ja sitten kevenneltiin loppuun. Ronille ei saanut antaa ihan pitkiä ohjia sillä saattaa kuulemma kompastua päähänsä. Otin lopulta omin lupineni käyntiin kun tuntui hyvältä. Käyntilupa tuli heti perään. Ja poni tosiaan venytti turpaa taas maahan asti

Ongelmia:
purevat pikkuötökät
jälkimmäiseen suuntaan takarit meinasivat mennä rikki

Parannusta:
teki kuuliaisesti hommia vielä tämän tunnin

Videokooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora