keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Derbyesteillä vieraissa

Keskiviikkoiltana lähdin Turkalle derbyestetunnille. Kiitos Kaisalle, joka tämän nimissäni varasi kun olin itse ratsailla! Ratsukoita tunnille piti tulla 7 mutta meitä olikin 9. Sain taas sisäänvetoratsu-Rocon, joka ei kuulemma ollut viikko sitten mukana näitä hyppimässä.

Ratsu ei ollutkaan tallissa vaan kaukana laitumella. Meni lähes parikymmentä minuuttia että olin saanut haalittua sen talliin. Mikä tahansa vapaa karsina kävi kuulemma. Sen jälkeen oli taas kaikki hukassa paitsi harjat. Estesatula löytyi mutta huopa piti kaivaa kaapista. Samasta kaapista myös etusuojat. Suitsia oli kahdet eikä missään kerrottu kummat laitan. Onneksi lopulta ope tuli paikalle ja totesi että pärjännen nivelillä vaikka saattaa olla innokas.

Selkäännousuun löytyi apukädet ja sain hypättyä rampilta kyytiin. Ihanaa yhä raihnaiselle kankulleni. Siitä sitten käynnissä muiden perään pellolle.

Käveltiin ensin esteiden ympärillä ja katsottiin ne läpi. Rocoa ei juuri kiinnostanut. Sitten itsenäiset ravit ja laukat esteiden lähistöllä. Ei kulkenut nätisti pyöreänä mutten kovasti yrittänytkään. Laukassa oli vähän innokas ja ainakin paino takaosalla. Tässä jo ehdotettiin toisia suitsia. Jarrut toimivat kuitenkin niin herkästi etten tahtonut vaihtaa. Raipan jätin ohjeesta pois.

Sitten hypättiin esteet vuorotellen. Ensin minitukki kahdesti. Sen jälkeen kaikki muut vuorotellen. Roco malttoi hyvin, kuski vähän sohelsi muutamilla ensimmäisillä hypyillä. Odota estettä. Pystyyn esteen jälkeen. Myöhemmin sai antaa myös sujua paremmin eteen. Hankalinta oli jos Roco pääsi sakkaamaan lähdössä. Kertaalleen liirattiin sivulle melko vailla ohjausta. Helpompaa olikin pysyä ravissa. Ei katsonut esteitä ja näppärästi kaikista yli.

Lopuksi tultiin 7 esteen rata. Kun olin aloittamassa niin vasen jalustinhihna meni poikki (tikkaukset pettivät) ja jalustin lähti valumaan alas. Enpä sitten aloittanutkaan vaan vaihdettiin ehyt hihna tilalle. Kaksi ratsukkoa ehti mennä säätämisen aikana.

Ratamme ei lopulta ollut mikään huippu. Monessa välissä oli väärä laukka. Hypyt ok-. Kaikista kuitenkin empimättä yli.

Loppuraveja käytiin itseksemme ravaamassa pellon toisessa päädyssä. Yhä ratsu juoksi avoimessa muodossa. Juoksemisen sain kyllä helposti hillittyä.

Oli kivaa mutta aika perus. Esteitä on vielä reilu tuplamäärä odottelemassa pellolle levittämistä. Katsotaan mahduinko ensi viikon tunnille mukaan.

Tunnin jälkeen sama hukassa olo jatkui. Talli oli täynnä niin Rocon purku puomilla. Linimentit vessasta (tuotiin), ruoki hevonen (ruoatkin tuotiin) ja palauta ratsu takaisin samalle laitumelle.

Ongelmia:
ratsu piti metsästää ties kuinka kaukaa
tallissa lähes kaikki oli hukassa
kuski kenotti pari ensimmäistä estettä
sakkasi pari kertaa lähdössä
jalustinhihna katkesi

Parannusta:
tolkku ja suoraviivainen ratsu
lopulta tavarat löytyivät
apua sai kun kysyi sinnikkäästi
oli kivaa

Venla kuvasi meitä:


GoPro-koosteessa on kaikki hypyt:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora