perjantai 8. heinäkuuta 2016

Leirikisat vähemmän tyylillä

Iltapäivällä rupesi paistamaan aurinko ja saatiin leirikisarata pihalle. Toivottiin kisoihin tyyliarvostelua. Myös minä vaikka tiesin etten ole siinä Rosan kanssa vahvoilla. Rosalla ei kukaan muu halunnut kisata. Suurin tarjolla ollut luokka oli taas 80 - 90 cm vaikka olisin halunnut hypätä 95.

Rata oli 7 esteen perusrata, jossa oli kaareva linja ykköseltä kakkoselle. Kakkosena muuri. Nelosena laineet. Kolmonen ja seiska sama okseri. Meille vaikeinta ajattelin olevan sinisten laineiden. Kävin näyttämässä erikoisesteet Rosalle. Pidin raipan mukana verkan lisäksi radalla.

Rosa oli vähän epätasainen ja spurttaili. Liekö sitten se raippa aiheuttanut moista? Verkkahypyt meni alkuun käsittämättömän hyvin päädyn pystylle. Sen lisäksi hypättiin muuria. Muurin jälkeen tamma sitten ampaili kun edessä oli suoraa tilaa. Pysäytin ja peruutin pari kertaa. Oikeassa kierroksessa yritin hypätä esteet putkeen mutta Rosa spurttasi ja vetäisi muurista kylki edellä ohi. Toinen yritys meni paremmin.

Tänään hypättiin käänteisessä järjestyksessä ja sain kunnian aloittaa kisat. Tein kierrokselle 3 volttia ennen kuin aloitin. Ja kolmesti Rosa myös sinkosi. Ykkönen kolahti ihan kunnolla muttei pudonnut. Neljällä askeleella muurille. Kolmoselle Rosa ryykäsi ja annoin mennä. Neloselle ratsastin tosi huolellisesti ja päästiin kyselemättä yli. Sen jälkeen oli väärä laukka. Tein myös pienemmän tien enkä kiertänyt kutosta. Laukka taisi vaihtua myötäiseksi kaarteessa. Vitonen ok ja sen jälkeen menokin oli maneesin seinällä hallinnassa. Kutoselle käänsin huolellisesti enkä ainakaan liian aikaisin. Vaan sitten Rosa päätti purra kuolaimeen, laittaa kaulan mutkalle ja juosta oikealta ohi. Raippakin oli vasemmassa kädessä, joten olin ihan aseeton. Yritin vähän estää mutten kyennyt. Pieni voltti ja uudella yrityksellä yli. Seiskalle taas vähän ryykäisi mutta ylitettiin se puhtaasti. Sen pituinen se.

Kielto ei tallentunut videolle.


4 vp kiellosta ja sen lisäksi tyylipisteet. Jokaisesta esteestä sai oman numeron.

1: ryntää, hyvä etäisyys, 6.
2: ei aivan keskellä, muuten hyvä linja, 6.
3: ryntää, jäykkä myötäytyminen, 5,5.
4: melko sujuva, 7.
5: säilytä rytmi, 6.
6: muista ulkoavut, uusi lähestyminen ja hyppy hyvä, 7.
7: vahva edestä, ryntää, hyvä mukautuminen, 6,5.
Kokonaisuus 6,3.
Virhepisteet 4 vp.
Tyylipisteet 50,3.
Aika 1,09.

Haaveilin tekeväni siistin ja tasaisen suorituksen. Siihen ei tänään kyetty. Ei se ihan pahimmasta päästä ollut ja laineesta päästiin kuitenkin yli. Lasken myös tuuriksi ettei ykkönen pudonnut. Tuomarin antamat kokonaisuuspisteet korreloivat aika hyvin tyylipisteiden kanssa. Nollilla oltaisiin suureksi yllätyksekseni oltu ehkä kolmansia. Neljästä 80 - 90 -hyppääjästä kolme otti 4 vp ja näistä kolmesta olin huonoin. Nyt oltiin kokonaistuloksissa vikoja. Kaikki palkittiin ruusukkein. Oli superankeaa päätyä palkintojenjaossa reunimmaiseksi vasemmalle. Olen näemmä vielä niin lapsi että näin konkreettisesti viimeiseksi päätyminen otti rankasti itsetunnon päälle ja tunnelmat meni pahasti pakkasen puolelle. Leirin lopetuksen olin ihan allapäin. Vaikka suoritus itsessään ei missään tapauksessa ollut huono. Tästä vain meni noin puolitoista tuntia päästä yli. Mieluummin synkistelen sen ajan yksin jossain nurkassa.

Tänä vuonna leiritodistuskaan ei ollut ihan yhtä mainio kuin viimeksi. 154 euroa lisätunteihin muuten. 450 euroa itse leiri. 18 heppailua yhteensä.

"Olet kivan positiivinen ja kärsivällinen ratsastaja. Osaat hyvin tsempata hevosta tekemään parhaansa. Sinulla on hyvä istunta ja hyvä ja tehokas apujenkäyttö. Pyri pitämään jalat alhaalla. Saat kyllä nytkin hevosen hyvin pohkeen ja ohjan väliin. Muista pehmeä sisäkäsi. Mukaudut hyvin hevosen liikkeisiin ja sinulla on hyvä keskittymiskyky. Esteillä mukaudu suoraan hyppyihin ettet kallistu samalla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora