perjantai 18. maaliskuuta 2016

Vihdoin Pudis!

OSAO Pudasjärvi järjesti viikonloppuvalmennuksen ja toki lähdin innosta kiljuen mukaan. Hevosvalikoima oli hyvin pitkälti sama tuttu kuin aiemminkin. Perjantain ensimmäisenä tuntina oli koulua ja alle osui Annen suosikki Alma. Ratsukoita tunnilla oli alkuun 4, lopulta 3.

Aluksi ratsastettiin itsenäisesti. Yritin vähän taivutella mutta Almaa ei huvittanut. Open ensimmäinen kommentti taisi olla että pitäisi ratsastaa vähän rohkeammin. Ymmärsin hyvin ja yritin jämäköityä vaan silti jäi vähän puolitehoille. En saanut Almaa rentoutumaan. Laukassa piti saada lisää ilmaa askeliin, ravissa sama juttu. Vatsalihaksia käyttöön.

Väliin pidettiin venyttelysessio. Kaikkia liikkeitä en kyennyt tekemään kun takareidet kramppasi. Nostettiin samalla jalustimet ylös.

Sitten pyörittiin ympyrällä ja tehtiin siirtymiä. Oma yläkroppa osoitti väärään suuntaan, jalat nousi ja olin sivusuunnassakin mutkalla. Almalla oli tosi tasaiset askeleet, joten pääsin helpommalla kuin muut.

Alma kiiruhti menemään enkä muistanut sitä himmailla. Istunnalla tuli kuitenkin yllättävän hyvin käyntiin ihan vetämättä. Tehtiin käynnistä myös laukannostoja. Kun sisätakajalka on nousemassa niin annettiin nostoapu. En ole ihan varma menikö ajoitus oikein, menin ihan tunteella. Sangen nätisti laukat nousi, jopa lähes ilman jalkaa. Takaisin oli vähän työläämpää. Vatsalihaksia muistutteli ope, meinasin jäädä vetämään liikaa. Otettiin vielä pätkä isompaa ravia. Tosin meille tämä ei tarkoittanut mitään kun tamma meinasi jo valmiiksi kipittää.

Loppuun kun kevennettiin niin Alma rupesi vihdoin rentoutumaan. Ei tullut tasaiseksi mutta pilkki pyöreänä ja rupesi kuuntelemaan. Tästä olisi ollut hyvä aloittaa.

Ihan hyvä tunti ja asiallisia kommentteja. Olin vähän surullinen siitä että hukkasin vasta löytämäni suoruuden. Pikkuisen meni myös humputtelun puolelle enkä antanut ihan kaikkeani.

Ongelmia:
jalat nousi
yläkroppa ei kääntynyt liikkeen suuntaan
kuskin sivusuuntainen vinous
välillä unohduin vetämään

Parannusta:
tasaiset askeleet
teki siirtymiä hyvin istunnalla
loppuun tasoittui ravissa

FilmMe kuvasi meitä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora