keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Sokeria ryhdikkäämmäksi

Keskiviikkona tuntipaikkani oli aiemmalla tunnilla. Ratsukoita oli 4 ja ratsuni oli valmiiksi hommissa. Sain valita Sokerin ja Rozen väliltä ja empimättä päädyin Sokeriin. Piku tai Ressukin olisi sopinut hyvin. Keli oli aavistuksen pakkasella mutta kenttä oli hyvä ja lumeton.

Tämän päivän johdannoksi tuli että Sokeri jolkottelee niin etupainoisena että kipeyttää itsensä. Ohjeeksi siis ratsastaa tammaan ryhtiä.

Tehtiin ohjattuja siirtymiä ja melko pian otettiin kaverin perään laukkaaminenkin mukaan. Alkutunnista minua myös kidutettiin raipalla selän takana. Olisi nyt ensin vähän uhkailtu ensin. Näytti kuulemma hyvältä mutta tuntui kamalalta. Siihen nähden tamma kulki yllättävän asiallisesti. Vauhtia oli hyvin ja alkuun myös rikkoi itsekseen laukalle. Suunnanmuutoksina tehtiin takaosakäännöksiä.

Sokeri kulki aika tasaisesti. Pientä lisätarkkuutta olisin kaivannut alassiirtymiin. Tein joitain siirtymiä itseksenikin.

Ohjelmassa meillä oli väistöjä. Ravissa meni ihan näpsäkästi, jälkimmäisessä kierroksessa piti tosin improvisoida kun Sokeri rupesi ennakoimaan. Itseäni vähän turhautti että meiltä vaadittiin niin paljon niin nopeasti. Jyrkempää väistöä, lyhyempi hevonen. Meni vähän pakottamiseksi kun mieluummin olisin houkutellut hyvällä.

Laukat meni ihan ok, ympyrällä tuli orastavaa oloa että suunta on oikea mutten ehtinyt työstää tarpeeksi. Loppua kohti välillä rupesi ravissakin painumaan matalaksi ja raskaaksi. Oli oikealta kiinni.

Ope ehdotti että tulisin toisen tunnin Rozella. Kun vaihtoehdoksi tuli jatkaa Sokerilla niin tartuin täkyyn.

Toisella tunnilla Sokeri tuntui heti alkuun aika hyvältä. Käynnissä yritin johtaa sisältä ja päästää ulkoa. Tätä ei Sokeri tuntunut tajuavan ollenkaan vaan koko hevonen kääntyi mukana. Kuitenkin melko pian rupesin käynnissä saamaan asetuksia kulmiin. Ihanan pitkät itsenäiset käyntipyörittelyt. Verkkatehtävänä tultiin siksakväistö ainakin ravissa.

Ravissa tultiin avoja, tosin aloitettiin käynnissä. Jee! Meni ihan ok. Sitten molempiin suuntiin vastalaukkoja, yhdellä pitkällä sivulla. Sokeri nosti kaikki laukat kuten pyysin. Vastalaukkatehtävä onnistui helposti ja ratsu pysyi suorana. Ravipätkillä oli hyvä eikä enää ollut oikeassa ohjassa kiinni. Annoin salaa venyttää tällä tunnilla vähän useammin. Selvästi tuli tarpeeseen.

Lopuksi tehtiin vielä myötälaukkoja ja mentiin yliajalle. Liikkui aika tasaisesti, vähän tuntui ympyröillä kaatuvan sisään. Vasemmassa kierroksessa vielä pahemmin. Ihme ja kumma niin lopulta tamma myötäsi vasemmassa laukassa. Tosin kaula taipuneena väärään suuntaan. Yritin sisäkädellä johtaa ja palauttaa viereen sekä painella sisäpohkeella. Mutta ulko-ohjan höllääminen ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Näin siis tänään.

Loppukäynneissä viilattiin vielä tamma voltilla oikeaan asentoon kunnes palkitsin pitkillä ohjilla. Myös kaarrossa seisomista piti harjoitella. Karsinaan malttoi lähes kävellä rauhassa. Ei lähtenyt samanlailla jyräilemään kuin moni muu. Silti välillä piti peruuttaa.

Kiva tunti ja tamma kulki asiallisesti.

Ongelmia:
ekalla tunnilla oikealta kiinni
hetkittäin painui turhan matalaksi
kuskin käsiasennoissa oli taas vikaa

Parannusta:
laukat nousi 100 % kuten pyysin
myötäsi laukassa
tosi makeita pätkiä ravissa
kuunteli hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora