perjantai 18. maaliskuuta 2016

Valma!

Pudiksen perjantai oli tehopäivä kun mentiin koulutunnin lisäksi vielä esteitä. Meinasi mennä vähän yöpuuhiksi, ainakin jälkimmäisellä ryhmällä. Meitä oli taas 3 ja ratsukseni sain pitkään ikävöimäni Valman. Tallissa tamma oli yhtä symppis kuin aiemminkin.

Alkuverkassa tamma vähän pällisteli ovelle ja meni kulmat oikoen kylkimyyryä. Laukassa oli sangen reipas. Eikä oikein pidätteistä hidastanut.

Tultiin kaarevalla olleita kavaletteja ensin ravissa. En osannut istua siististi. Sitten laukassa. Muutamia ponnistuspaikkasuhruja ja jälkimmäisen jälkeen kiihdytyksiä lukuunottamatta siististi neljällä.

Sitten tehtiin tiukka kääntötehtävä. Puolikkaan kavaletin yli ja käännös seinän kautta. Ravissa jo Valma pomppi hypyistä laukalle. Laukassa kiihdytteli vielä lisää. Kääntyi kyllä mutta vaihdot muistaakseni vasempaan oli tiukemmassa. Keskityin vauhtiin ja teihin niin unohdin ajatella vaihdot. Meinasi vähän oikoa kavaleteista ohikin. FilmMe:lle tämä tehtävä oli vähän liikaa.

Sitten tultiin laukassa kaksi kavalettia kaarevalla, 5 m väli, 1 laukka. Siitä 4 askelta puomille, pysty ja puomi. Alkuun oli vähän haparointia ja tamma kiihtyi. Istuntani kuulemma heijasi liikaa taakse välillä. Vasemmassa kierroksessa eli pystyllä aloittaen sain tilannetta korjattua ja Valmakin rupesi kierros kierrokselta kuuntelemaan paremmin eikä lopuksi enää kiihdytellyt pahasti. Lopuksi säilyi jopa myötälaukka.

Tunti lopetettiin keskilinjan jumppasarjalla. Olikohan esteitä 4? Maapuomi ekana. Sama juttu että Valmalla olisi ollut menohaluja ja yritin himmailla. Onnistui kelvosti. Innolla hyppi kaiken. Linjan jälkeen suoraan meno oli hankalaa. Laukat löytyi kuitenkin myötäisiksi ja mentiin samaan suuntaan. Okseri oli max n. 80 cm. Olisin voinut mennä suurempaakin.

Loppuraveissa Valma paahtoi menemään eikä meinannut kuunnella. En muistanut että se olisi ollut näin innokas. Ope kertoi että nyt on ollut paiseen takia pari viikkoa kevyemmällä eli voi olla kerääntynyttä energiaa.

Tunnin jälkeen kylmennyksessä.
©Jenni

Ongelmia:
pidätteiden läpimeno

Parannusta:
hypättiin kaikki helposti
sain korjattua istuntaani

FilmMe yritti osua meihin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora