tiistai 22. maaliskuuta 2016

Takaosan siirtämistä

Tiistaina jatkoin taas Kertulla. Yritin tänään pitää turhat paineet pois ja lähdin asenteella että ihan sama miten menee. Keli painui enemmänkin pakkaselle ja lähtiessä oli -9°C. Talvitakki oli ihan hyvä valinta. Ratsukoita 6.

Tänään vasen kierros oli vaikea jo käynnissä. Kerttu ei tasoittunut kunnolla ohjastuntumalle. Välillä ei halunnut edes myödätä sisään vaikka löysäsin ulkoa. Käynnissä oikea kierros toimi paremmin vaikka tuntui että jäin vähän kiinni sisältä. Myötää, palauta ulko-ohjan tuki, hidasta ulkoa ja lopuksi väistä takaosaa ympyrällä ulos. Ja kehu tekemällä peräänanto ja ratsastamalla jalasta eteen. Toista. Pikkuhiljaa parani.

Sitten lisättiin käynnissä omilla reiteillä etuosakäännökset. Vähän hortoiltiin. Tajusin että meno parani kun sain ratsun suoristettua ulkoa. Käännökset vasemmalle meni helposti, oikea oli huomattavasti vaikeampi jos nyt muistan suunnat oikein.

Tähän lisättiin siirtymät raviin ja välissä käynnissä etuosakäännöksiä. Meillä meni taas vähän hortoiluksi kun en saanut hyvää ravia. Sitten sai tulla pohkeenväistöjä lävistäjällä. Mentiin kerran käynnissä oikealle, meni ihan ok. Sitten unohduin taas hakemaan rentoutta. Eikä kyllä muutkaan väistäneet.

Ravissa hinkuttelin menemään ja yritin ratsastaa tunteella. Katse pois niskasta ja keskittyminen siihen miltä tuntuu. Ope kommentoi että hyvä katse sisäänpäin ja istun hyvin. Selvästi näkee että keskityn siihen miten olen ja miltä tuntuu. Että jos jatkan näin niin on pakko kehittyä. Jes! Vaikka Kerttu ei siinä esittänytkään parastaan.

Laukat nousi suht asiallisesti. Välillä meinattiin taas valua ympyrällä kulmiin. Meinasi olla myös ahdasta. Laukka tuntui löysältä enkä saanut tammaa oikein rentoutumaan. En vääntänyt väkisin laukkaa vaan sitten jatkettiin käyntiä ja ravia. Käynnissä oli sangen hyvä. Vaikka kieli paljon näkyikin. Käynnistä raviin oli vaikeimmat siirtymät. Ravissa kuvittelin että ongelma on läpi menemätön sisäpohje.

Vasta loppuraveissa kun kevensin niin ope pyysi Kertun takasia polkemaan paremmin alle. Piti pyytää useampaan otteeseen ennen kun rupesi tapahtumaan. Reagointi pohkeisiin ei vieläkään ollut kovin innokasta. Tunnin mittaan käytin raippaakin jokusen kerran. Eteni kyllä mutta jännittyi siitä samalla. Kun sain takasia aktivoitua niin ravi lähti samalla paranemaan. Miksi oi miksi en tajunnut tätä itse? Tästä oli taas hyvä soimata itseään.

Tähän väliin lohduttaisi yksi ns. open ratsastama tunti. Täsmäohjeet eikä omaa arvailua. Pikkusen isompi vaatimustaso. Jotenkin en vielä tajua että mitä parempaan lopputulokseen pääseminen vaatii.

Ongelmia:
ei ollut kovin herkkä jalalle
en tajunnut ratsastaa eteen

Parannusta:
muistin pitää kädet paremmin ylhäällä
en saanut protestipukkeja
en stressannut pahiten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora