sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Maastossa vetoratsukkona

Sunnuntaina ei ollutkaan tavallista maastoporukkaa tarjolla vaan lähdin tallin muiden naisihmisten kanssa liikkeelle. Meidät Hempan kanssa laitettiin keulille ja hienosti Hemppa vetohomman hanskasi. Perästä tuli 3 kylmäveristä. Keli oli niukasti pakkasella ja luvattua aurinkoa ei näkynyt. Pilvessä koko matkan.

Mentiin sama Reinin lenkki kuin viimeksi, loppuun tosin vähän omilla mausteilla. Alkuun mentiin vähän rauhallisemmin kun pohja oli kengättömälle kanssakulkijalle hieman liukas. Laukat mentiin lyhyemmin ja rauhallisemmin.

Radan ylityksestä Hemppa sai tänään miinukset. Maa oli radan kohdalta väärän värinen eli tosi vaarallinen. Lopulta koko kööri pakitteli ja kauhisteli. Yksi kuski talutti yli ja kaverin perässä Hemppakin uskaltautui menemään. Tosin loikkasi laukassa. Pah! Tämän jälkeen ruuna oli tovin säpsynä. Taisi herkkä sielu järkkyä. Eikä se jälkimmäinen ja helpompi mennyt yhtään paremmin. Nyt tosin suokkikaveri oli rohkeampi ja Hemppakin malttoi kävellä perässä yli. Vaan silti huoh! Lisää treeniä näihin.

Osan matkasta tie oli sen verran jäinen että mentiin vain käyntiä. Mutta pohjan salliessa otettiin ravipätkiäkin. Aiempi peltopätkä ei ollut super, joten siinäkin laukattiin vain hitaasti (n. 30 km/h). Hemppa olisi halunut mennä lujempaakin. Lopulta paras pohja löytyi autiotalon pätkältä. Ehdotin että otettaisiin vähän rivakampikin laukka mutta poispäin tallilta. Ei tullut vastalauseita, joten rauhallisen alun jälkeen vähän karautettiin. Eipä ne Hempankaan jarrut ihan priimaa olleet mutta päästiin käyntiin kuten pitikin. Niin pääsi kaikki muutkin asiallisessa järjestyksessä. 38,6 km/h ja pätkä oli suht lyhyt.

Loppuun vielä vähän metsäiltiin kääntöpaikalle ja paluumatkalla otettiin vielä yksi ravipätkä. Yhä meinasi salakavalasti kiihtyä. Vaikka pahin kiire loppuikin ehkä puolimatkaan lenkkiä.

Tänään ei tullut ketään vastaan. Ei yhtään autoa, ei kärryjä eikä edes jalankulkijoita. Sen puolesta helppo lenkki. Radan ylityksiä lukuunottamatta Hemppa käyttäytyi oikein asiallisesti. Pieniä sivuaskelia postilaatikkojen kohdilla ei lasketa.

Takaisin tallille mentiin pellon kautta ja käytiin vielä kahlaamassa hangessa joitain metrejä. Oikein kiva reissu!

Ongelmia:
radan ylitykset

Parannusta:
kiva oli päästä vähän spurttaamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora