lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pitkästä aikaa Nuppu

Lauantaina ei sitten näemmä huvittanut nukkua pitkään. Kello soi tallireissun takia samaan aikaan heti seiskan jälkeen kuin arkenakin. Luvassa alekoulutunti Uotilassa. Keli oli vähän pakkasella. Ratsukoita 6 ja ratsukseni osui Nuppu. Tämä oli vasta viides kertani pikkutamman selässä ja edellisestä oli lähes vuosi. Nyt ponikauden jälkeen ei tuntunut kääpiöltä. Hoitaessa oli ruvennut vähän uhittelemaan muttei tehnyt mitään.

Alkutunti oli kamalaa vänkäystä. Torstaisin esteillä Nuppu näyttää vakikuskinsa alla niin helpolta ja tasaiselta. Minä taas yritin vaikka mitä ja tamma tappeli vastaan. Ope yritti vinkkailla että vasempaan ohjaan ei saa jäädä kiinni, kaula suoraan ja asetukset pitää muistaa. Eipä se siitä oikein parantunut. Laukat oli melko nelitahtista kötöstystä. Ohje oli että tee ravista nostoja jos jännittyy laukassa. Vasta jälkimmäiseen kierrokseen rupesi vähän pilkahtelemaan parannusta.

Laukkojen jälkeen rupesi ravissakin löytymään otetta. Taidettiin ravailla harjoitusravissa ja ottaa välillä laukkoja. Ei ihan priimaa mutta pilkahduksia. Keventäessä tuli tutut kommentit että taaemmas. Vaikka yritin ajatella taakse jo valmiiksi.

Tunnin loppupuoli tehtiin käynnissä etuosakäännöksiä maneesin keskellä. Uralla käynnistä laukannostoja. Käännöksissä asetus. Välillä tamma ei olisi halunnut. Mutta tässä nyt löytyi se yhteinen sävel. Vasemmasta ei tosiaan saanut vetää. Oikea oli elävämpi. Ulkotuki että pysyi suorana. Oma takapuolituntuma oli etuosakäännösten kanssa vähän hukassa. Mutulla meinasi tulla aina takaosakäännöksiä. Mutta parani hienosti. Laukannostotkin kaunistuivat. Lopulta kun laukattiin molemmissa kierroksissa uraa pitkin niin laukka oli rentoa ja kolmitahtista. Istu keskellä ja lavat taakse oli yhä ohjeet. Vasemman käden kyynärkulma ja muista kantaa molemmat kädet. Paino satulaan alas siirtymissä.

Hauska perustunti. Alkuun vähän hirvitti että mitä tästä tulee mutta hyvin tasoittui. Ei jäänyt kamalaksi. Aika erikoisohjeilla Nuppua piti kyllä ratsastaa. Kouluraippa oli mukana ja alkutunnista vähän ohjailin sillä takasia. Pitkin ohjin ohjautuvuus ei ollut kovin hyvä.

Ongelmia:
alkutunnin jäkitys

Parannusta:
tasoittui hyväksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora