torstai 24. maaliskuuta 2016

Ratsujenvaihtopäivä Uotilassakin

Torstaina menin tallille kuvitellen että meillä on taas tavallinen hyppytunti ja menen Lidalla. Arvaus meni pieleen ja tuli tieto että menen Eetulla. Taisin kommentoida jotain mukadramaattista että hyvästi julma maailma. Mutta ruuna on kuulemma ollut kiltisti. Mörön satula, huopa ja panssari, oma karva. Etusuojat, koulusuitset kolmipalalla. Oli varustaessa kiltisti. Minä ilman raippaa ja kannuksia.

Alkutunnista osasin ratsastaa tämänkin pitkäksi löysäksi pötkyläksi. Oikealle kaula taipui liikaa, vasemmalle kaivattiin asetusta läpi. Hankalaa. Käyttäytyi kuitenkin ja askellajit oli toivottuja. Verkkatehtävänä mentiin tehtävärataa ravikavaleteilla, pikku laukkajumpalla, siirtymillä ja ravivolttikahdeksikoilla. Vaikeinta oli siirtyä laukasta käyntiin. Tuli kättä vasten ja nosti turpaa taivaisiin. Mietin vähän martingaaleja. Vika löytyi kuitenkin kuskin kädestä. Laukkajumpalla tuli ehkä kertaalleen sanomista liiallisesta lapamyötäämisestäni.

Tämän jälkeen tultiin pikkupystyjen ja puomien jumppaa laukassa kaarevalla. Elävyyttä käteen toivottiin ekan kierroksen jälkeen ja sainkin juonesta kiinni. Parani. Hyppäsi pikkuhypyt helposti ja sain käännettyäkin. Vikalla kierroksella kun ajattelin esittää superhienoa menoa niin askel ei sopinutkaan, vähän roikaistiin ja vika putosi. Hepo ei onneksi hermostunut pientä päänheiluttelua enempää.

Loppuun hypättiin vielä trippeliä. Ihanan helppoa. Vaan Eetu ei halunnut tulla lähelle ja kun odotin vielä yhtä askelta niin hyppäsikin tosi kaukaa. Mutta koska sillä on niin mukava hyppy niin sain istuttua kyydissä uskomattoman asiallisesti. Tämän kanssa oli helppo pitää kantapäät alhaalla. Este nousi pikkuhiljaa ja aina vaan oli helppoa. Ope vähän auttoi ponnistuspaikan löytämisessä. Itse en tähän tasaisella laukan rytmillä kyennyt. Mutta meni helposti ja metrisenäkin ylittyi sujuvasti. Ihanan helppoa!

Loppuraveissa ratsu oli tasoittunut. Siitä kun pyysin vähän lisää tohinaa niin ope kehui hyvästä ravista. Siltä se tuntuikin. Kuulemma ei pukittele kun tekee tarpeeksi töitä.

Ongelmia:
alkuun oli löysä
puolierot ja niiden huomaaminen

Parannusta:
ei kekkuloinut
tosi miellyttävä hyppy
metri meni helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora