keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Ponikuski osaa myös kuperkeikan

Keskiviikkona olikin maastopäivä. Kenttä oli samaa sohjoa kuin kaikki muukin. Pyörällä ja autolla kamala ajaa. Onneksi hokkikengillä ihan hyvä. Keli vähän plussalla ja alkuun valoisaa. Ratsuksi tuli Ressu ja päädyttiin 6 ratsukon letkassa pitämään perää.

Alku meni ihan kivasti ja poni lompsi letkeästi viimeisenä puolipitkällä ohjalla. Vaan heti Palstojentiellä otti useampi ratsu maastokipinää. Ressukin jotain yritti mutta aika laimeasti. Siksi tulikin vähän yllätyksenä kun lähdettiin raviin, poni nykäisi pään alas ja kuskin etukenoon ja pukitti perään. Lennähdin kaulalle. Ja poni ravisteli oikein rivakasti itseään pää alhaalla, jottei olisi mitään tarttumapintaa. Eipä siinä kauheasti ollut tehtävissä. Tosin en ihan täysillä yrittänytkään. Loskaiselle tielle kankku edellä jotenkin ponin pään yli. Auts! Oli sentään turvaliivi vaikkei se tässä mitään lohduttanutkaan.

Ohjat pysyi käsissä mutta ilmat meni pihalle. Sain pihistyä ravissa loittonevalle letkalle että odottavat. Hetki piti kasailla ennen kuin sain kammettua takaisin kyytiin. Yrittihän poni toki vielä muutaman kerran mutta nyt pidin pään tiiviisti ylhäällä. Käyntipätkät mentiin Hoon tahdissa eli Ressun kanssa ravailtiin välillä muita kiinni. Mutta askellajin päätin minä. Ponilla ei tuntunut olevan mitään hätää vaikka jäi kauemmaskin.

Laukkapätkiä otettiin kaksi ja ne selvittiin pukeitta. Oli siinä vähän jotain venkoilua mutta malttoi sitten olla. Kovin lujaa ei menty ja huiput oli 24,2 km/h. Ravissa muistin kerta toisensa jälkeen välttää etukenoa kun poni yritti vetää ohjista. Hyvä muistutus oli että sieltähän saattaa horjua alas. Paluumatkalla ensin hämärsi, sitten tuli pimeää. Käytiin loppukäynnit taas opiston ohi kevyen liikenteen väyliä pitkin. Sama reitti kuin kerran aiemminkin ja sama ponikin alla. En silti loppuunkaan päästänyt ponia enää ihan pitkälle ohjalle vaikkei mitään enää yrittänytkään.

Ongelmia:
kuski ei pysynyt kyydissä
ponin nopeat liikkeet ja alkumatkan pomput
lonkka saattaa olla huomenna aika kipeä

Parannusta:
kuski muistaa hetken vältellä etukenotusta
laukat meni tolkusti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora