maanantai 7. maaliskuuta 2016

Myötäisiä ja vääriä laukkoja ja humputtelua

Maanantaina päivän ekaksi ratsuksi osui Roze. Sain apua harjaukseen, joten olin ajoissa tunnilla. Tänään jäätiin kentän takareunaan. Ratsukoita 4 ja keli aavistuksen plussalla. Päivällä satoi räntää. Ei silti tilsaantunut. Kenttä oli aika hyvin tallottu.

Aloitin vähän puolitehoilla. Tein vähän sinnepäin eikä ope oikein vaatinut. Olisin ollut piiskauksen tarpeessa. Alkuverkan jälkeen muut teki ravista käyntisiirtymiä pitkillä sivuilla, mulle tuli ohjeeksi ottaa ravista seis ja takaisin raville. Nämä tuli kivasti ja kun Roze oppi tehtävän niin pysähtyi hyvin istunnalla. Alkuun ei malttanut seistä mutta se onneksi parani. Pitkät ohjat annoin omin luvin kun tuli idlauskäyntiä. Siitä sitten annettiin muillekin lepohetki. Minä voisin yhä ottaa lepopätkät vähän useammin ja lyhyempinä. Huilin jälkeen kun rupesin keräilemään ohjia tuntumalle tajusin että tein sen väärin kun Rozelta tuli nykäisy. Päästin takaisin pitkiksi ja otin uudestaan. Rupesin ratsastamaan jalalla tuntumalle ja kun sain tamman lyhenemään pohkeella niin riitti kun keri löysät pois ohjista. Paljon parempi!

Laukkoja otettiin yhdelle pitkälle sivulle. Nosto käynnistä. Niin kauan kun nostettiin kulmasta homma oli helppoa. Vaan taas mulle vaikeutettiin ja piti nostaa suoristuksen jälkeen. Vääriä tuli. Vaikka yritin pitää ulko-ohjan kädessä ja ratsastaa vähän väistöäkin. Olin kuitenkin sen verran sukkela että ehdin tehdä pitkälle sivulle 3 nostoa. Yleensä kolmannella tuli myötäinen (oikea). Lohduttauduin että vasempaan kierrokseen ihan sama mitä teen niin tulee vasen laukka.

Vaan olin väärässä! Alkuun nosti vasemman mutta seuraavalla ja sitä seuraavalla kierroksella tuli väärä! Mitä ihmettä! Päättelin että ajoituksessani on ongelmia. Tuli sieltä onneksi välillä myötäistäkin. Molempiin suuntiin laukan jälkeen juoksi hetken ravissa ja yritti oikoa kulmia.

Otettiin vielä oikea kierros uusiksi. Kamalat onnistumispaineet alle. Pidin vasemman ohjan kunnolla kädessä ja kaksi ekaa yritystä nousi oikea laukka. Vaan sitten rupesi taas tulemaan vääriä. Herran haltuun. Taisi reitissäkin olla vähän kiemuraa. Pääsin kuitenkin pahimmasta humputtelusta ja rupesin yrittämään ihan tosissani.

Loppuraveissa annettiin venyttää eteen alas. Yllätyin että toimi Rozellakin. Ei nyhtänyt ohjia kädestä eikä tahti muuttunut suuresti. Vähän kiihtyi lopuksi. Ja istunnalla käyntiin.

Ongelmia:
myötälaukat
yhä nyki vähän ohjia
oikea käsi jännittyi ja vasemmalle ohjalle sai huonommin tuntumaa
yritti välillä oikoa kulmia

Parannusta:
tamma kulki ihan nätisti
pysähtyi herkästi
ei nykinyt ohjia ihan pahiten
tajusin lyhentää hevosen jalalla enkä vaan ohjia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora