perjantai 25. maaliskuuta 2016

Jatsin laukkaa voi lyhentää!

Perjantain jälkimmäinen tunti tuli heti putkeen. Ulti jatkoi hommia ja Jatsi oli valmiiksi töissä. Olin niin ovela että suojitin molemmat jo ennen koulutuntia. Jatsi tuntui Ultin jälkeen tosi pieneltä. Ratsukoita tälläkin tunnilla oli 6.

Ensin testattiin omatoimisesti käynnistä että pysähtyy ja väistää. Meni ihan ok. Ravissa tultiin puomeja ympyrällä. Tuntui jotenkin ponnettomalta mutta vauhtia oli kuitenkin jopa liikaa. Vaikeaa. Sitten pitkiä sivuja laukassa kevyessä istunnassa ja päädyissä ravia. Toiseen suuntaan 3 sivua laukkaa. Lopulta myös päädyn 3 puomia laukassa. Tässä vaiheessa meni vielä ihan ok. Vaikka ajolinjasta tulikin sanomista.

Hyppyhommia tultiin 3 kerrallaan. Vasemmassa ensin laukkapuomiympyrä alle ja sitten 21 metrin suora linja. Kuutta kaivattiin mutta ekalla kerralla tultiin 5. Toisella kerralla pudotti raville juuri ennen ekaa pikkupystyä ja tehtävä tultiin väärässä laukassa mutta 6 mahtui. Kolmas kierros meni kuudella myötälaukassa.

Oikeassa kierroksessa tehtiin laukkaympyrä alle, sama linja toiseen suuntaan (jälkimmäinen taisi nousta okseriksi) ja laukkapuomiympyrä loppuun. Linja meni nyt siististi kuudella ja Jatsi jäi odottamaan. Vaan puomiympyrälle askel ei meinannut sopia millään ja sohellettiin siihen raville tiputuksia.

Sitten tultiin ilman laukkapuomeja oikealta suora linja kuudella, päädyn kautta uudelle esteelle ja takaisinpäin kaareva tie 7 askeleella. Ohje oli kaarelle että ensin 3 askelta suoraan, neljännellä ajatellaan kääntämistä ja sitten taas suoraan. Kuuden laukan suora linja rupesi menemään niin hyvin että meinasi jäädä okserista jopa vähän kauas. Tultiin kai kahdesti näin päin. Ekalla taisi tulla kaarelle myötälaukka, toisella ehkä ei. 7 askelta kuitenkin. Tultiin vielä toisesta suunnasta. Kaarevalle taisi tulla niin hyvä tie että saatettiin ottaa jopa 8 askelta. En ole ihan varma. Okserille taas loikkasi niin isosti että aika tiukille meni että suoralle mahtui 6 mutta onnistui!

Esteet ei kovin suuriksi nousseet. Sanoisin että alle 70 cm. Ehkä 65 korkeimmillaan? Mutta Jatsi meni hienosti. Upeaa että senkin laukassa rupeaa vihdoin olemaan säätövaraa. Vaikka muuten taas tuntui vähän huonosti rullaavalta. Jospa tämä riitti meille treeniksi, reilu viikon päästä kisat naapurissa, 80 cm.

Ongelmia:
laukkapuomit ympyrällä

Parannusta:
laukan sai lyhennettyä
jäi odottamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora